Un fil viral de Twitter posa de manifest la realitat dels temporers

El tuit també anima a apropar-se a la realitat de molts temporers que actualment transiten per Lleida i després ho fan per arreu del país

Temporers arribant al pavelló 3 de Fira de Lleida, l'1 de juny del 2020. (Horitzontal). ACN.

Mateo Aventín (@mathew_avva) ha fet un fil de twitter que en menys de 24 hores ja porta gairebé mil retuits i més de mil m’agrada, en què relata la realitat dels temporers de Lleida. En el fil també detalla de quin sector provenen, com són i quines són les seves dificultats i problemàtiques que es troben aquí.

Entre algunes coses, destaca que el seu viatge per treballar no passa només per Lleida i el Segrià sinó que també passa per la taronja valenciana, l’oliva cordovesa. Molts intenten treballar però ho han de fer en contractacions encobertes perquè no disposen de papers i estan fora del circuit legal.

El fil també relata que malgrat l’estigma, hi ha temporers que busquen guanyar-se la vida i que hi ha diferents oficis darrere d’aquesta persona, des de doctorands d’universitat a professors, passant per ramaders i paletes.

L’usuari acaba el fil animant a apropar-se a la seva realitat per desmuntar tota mena de prejudicis. Fil que podreu trobar en aquest enllaç.