La Policia Local de Sitges es dota d’un nou lector de xips per identificar animals domèstics

Avatar photo

El nou aparell permetrà identificar els animals de companyia perduts o abandonats i localitzar-ne els propietaris

Imatge del lector de microxips. Cedida

La regidoria de Salut Pública ha proporcionat a la Policia Local de Sitges un nou lector de microxips per substituir l’anterior, que s’havia fet malbé. El nou lector compta, a més, amb millores respecte el primer aparell, ja que permet llegir el codi que es troba dins els microxips dels animals a més distància, millorant la seguretat dels agents.

El lector de microxips és una eina imprescindible per a la Policia Local, que és qui es fa càrrec, en primera instància, dels animals perduts o abandonats a Sitges. Quan els agents localitzen o recepcionen un animal domèstic, utilitzen el codi que es troba a cada microxip per localitzar-ne els propietaris. En cas que no es puguin localitzar els propietaris o que els animals no portin microxip, els agents els ubiquen en un local adjunt a la comissaria durant 24 hores. Passat aquest termini, tal com marca el protocol, els animals són traslladats al Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de la Mancomunitat Penedès-Garraf (CAAD), que se’n fa càrrec.

L’Ajuntament de Sitges recorda els propietaris d’animals (tant gossos com gats) que, per millorar la convivència ciutadana, garantir una tinença responsable i reduir al màxim les pèrdues i els abandonament d’animals, les ordenances municipals obliguen a tots els propietaris a marcar amb un microxip els seus animals, així com inscriure’ls dins el registre censal de l’Ajuntament.

Tanmateix, i el marc de les festes de Nadal, l’Ajuntament i la Policia Local volen fer una crida a la responsabilitat ciutadana a l’hora d’adquirir un animal de companyia. Cal recordar que comprar o adoptar un animal ha de ser una decisió meditada que ha de tenir en compte el compromís que suposa i la disponibilitat actual i futura, per reduir la xifra d’abandonaments.

D’altra banda, l’Ajuntament recomana que, en cas de voler incorporar un animal domèstic a la llar, es prioritzi l’adopció. En aquesta línia, el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de la Mancomunitat Penedès-Garraf (CAAD) ha iniciat una nova campanya per incentivar l’adopció durant les festes de Nadal

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’alcaldessa de Canyelles intervé a la Cimera Municipal del Clima de la COP25

Notícia següent

S’obren les inscripcions del Concurs de Pessebres d’Altafulla

Notícies relacionades