Diumenge, 23 de juny de 2024
És notícia

Turull, sobre una investidura d’Illa: “Si ho té tan clar, que hi vagi ell primer. I si no surt, que ho deixi estar”

Avatar photo
El dirigent de Junts afirma que Puigdemont no provarà de ser investit sense tenir els suports: “No farem un Feijóo”
Turull

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha reptat el primer secretari del PSC, Salvador Illa, a presentar-se el primer a un debat d’investidura “si diu que ho té tan clar”. “Com que diu que té tants suports, que hi vagi ell; si vol, que hi vagi demà. I si no surt, que ho deixi estar”, ha dit en una entrevista a TV3. Turull s’ha pronunciat així després que en una entrevista a La 2 i Ràdio 4 Illa hagi garantit que no s’abstindrà en una investidura de Puigdemont. Sobre aquesta qüestió, Turull ha assegurat que el líder de Junts no es presentarà a un debat d’investidura sense els suports “només per fer-lo”. “No volem fer un Feijóo”, ha dit.

Turull ha explicat que ara començaran la fase de negociació per a la investidura, després de setmanes centrats només en la Mesa del Parlament, i ha dit que la seva aposta és aconseguir un acord independentista. Si els republicans demanessin entrar a Govern amb Junts, Turull ha dit que no hi tindrien “cap problema”.

En ser preguntat pel fet que Puigdemont no en tindria prou amb els vots dels independentistes per ser investit, sinó que li caldria també l’abstenció del PSC, Turull ha remarcat que tenen “legitimitat” per intentar-ho. “Si tenim un acord de 59 diputats, o 55 sense la CUP, i Illa en té un de 42 diputats, o 48 amb els comuns, haurà de decidir ell si bloqueja o no”, ha subratllat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tres morts per ofegament en 24 hores a la mateixa platja

Notícia següent
Reviu

Neix Reviu, el portal de ressenyes sobre els pisos de lloguer

Notícies relacionades