Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

Neix Reviu, el portal de ressenyes sobre els pisos de lloguer

Avatar photo
Tal com van anunciar el passat abril, l’Institut de Recerca Urbana de Barcelona ja ha habilitat aquest portal en línia on els inquilins podran valorar diversos aspectes sobre el pis on han viscut
Reviu
El cercador que hi ha a Reviu per tal de buscar valoracions dels pisos. Font: Portal de Reviu

Ahir es va fer realitat allò que des de l‘Institut de Recerca Urbana (IDRA) anunciaven: Reviu, el portal en línia de ressenyes sobre els pisos de lloguer, ja és una realitat. Després d’haver aconseguit els 18.000 euros de finançament i haver treballat en el projecte durant dos anys, ahir es va dur a terme la presentació. El portal Reviu ja està disponible per a tots els usuaris. De moment, tal com van avançar fa unes setmanes, només a Barcelona. En tot cas, qui estigui cercant pis a la ciutat comtal podrà accedir a aquesta plataforma per conèixer els detalls de la llar on viurà; si a l’edifici hi ha molts turistes, com és la relació amb els propietaris i la immobiliària o, en definitiva, aquella informació que tothom qui lloga un pis voldria saber abans de viure-hi. Això si, des de Reviu asseguren l’anonimat de la persona que vulgui introduir les dades de la llar en qüestió.

L’objectiu d’aquest llançament, segons les declaracions que ha recollit ACN d’un dels impulsors, Jaime Palomera, és introduir “la transparència” a la “jungla opaca” del mercat de lloguer. De fet, al web ja hi ha disponibles algunes ressenyes. Inclouen informació interna del pis, com per exemple la quantitat de llum natural que té, els possibles desperfectes o el soroll; així com la informació externa, com ara la descripció de la zona, la quantitat de turistes, la seguretat o factors que tenen relació amb la part de la propietat o la immobiliària.

Reviu
Exemple del portal, on ja hi ha publicades les ressenyes d’alguns pisos de Barcelona. Font: Reviu

Evitar les trampes

La voluntat dels impulsors és generar un exercici de transparència sobre el mercat del lloguer. No obstant això, el fet de ser publicacions anònimes, podria portar a que empreses o propietaris també introduïssin les seves valoracions fent-les passar per vertaderes. Els creadors de Reviu també han contemplat aquesta possibilitat i asseguren que tindran un equip que revisarà les dades i vigilant les ressenyes sospitoses. A banda d’oferir informació sobre els immobles, Reviu també ha incorporat un apartat on es detallen els consells més útils a l’hora de buscar pis. Per exemple, responen a qüestions com el pagament de fiança, el funcionament de la regulació dels lloguers o el fet de saber quina quantitat pagava abans l’anterior llogater.

De moment, el portal està disponible en català, castellà i anglès. Tot i que la informació està centrada en el cadastre de Barcelona, els creadors de Reviu tenen contemplada l’opció d’anar més enllà i ampliar el radi, degut a la difícil situació que viu el mercat de lloguer a diversos punts de Catalunya i l’Estat espanyol.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
Turull

Turull, sobre una investidura d’Illa: “Si ho té tan clar, que hi vagi ell primer. I si no surt, que ho deixi estar”

Notícia següent

La cocaïna es consolida com a droga estimulant més popular a Europa

Notícies relacionades