Diumenge, 16 de juny de 2024
És notícia

Salvador Illa insta els partits a “digerir i reflexionar” sobre els resultats del 12-M

Avatar photo
El líder del PSC diu que és “molt respectuós” amb el debat intern a ERC

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha donat temps als parits per “digerir i reflexionar” sobre el resultat del 12-M abans d’entrar plenament en la negociació. En una entrevista a la Cadena Ser, Illa s’ha mostrat “enormement respectuós” amb el debat intern a ERC i ha recordat que totes les formacions amb recorregut històric han passat per moments complicats.

“Tot el temps que es necessiti per fer reflexió. Hi ha temps”, ha afegit. Illa també ha posat en valor el “paper rellevant” d’ERC en la política catalana i ha qualificat de “molt digne” el comportament del president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, que ha anunciat que s’apartarà de la primera línia política.

Illa ha explicat que ha parlat en privat amb Aragonès i ha dit que té respecte personal i polític pel servei que ha fet a Catalunya. “Ha exercit amb dignitat la presidència de la Generalitat i la vida política és així”, ha afegit en referència a la forta davallada dels resultats d’ERC.

Preguntat per si el PSC contempla un govern en solitari, Illa ha dit que hi ha “diferents opcions” però ha evitat anticipar escenaris. Primer, el 10 de juny com a màxim, s’ha de constituir el Parlament i “donar temps a tots per fer una reflexió pausada i serena”.

I en referència al líder de Junts, Carles Puigdemont, i la seva voluntat de presentar-se a la investidura, Illa ha dit que tot el que sigui no acceptar la voluntat dels ciutadans a les urnes és un “error”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Limitat fins al 15 de setembre l’horari de pesca a les platges de Badalona

Notícia següent

Sant Pere de Ribes es prepara per al Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia, la Lesbofòbia i la Bifòbia

Notícies relacionades