Dimarts, 23 de juliol de 2024
És notícia

El Museu de Tàrrega Urgell exposa la nova sèrie de pintures abstractes

Avatar photo
‘Emoció’, que es pot visitar fins al 8 de setembre, aplega una trentena d’obres que indaguen en el subconscient, els sentiments i la imaginació
museu tarrega

L’artista holandès Karel Stoop presenta aquests dies al Museu Tàrrega Urgell el seu nou recull de pintures abstractes. ‘Emoció’ és el títol de l’exposició, la segona de caràcter individual que l’autor porta a la ciutat després de ‘Sinestesia’ de l’any 2014. Karel Stoop, que va residir durant deu anys a la població urgellenca de la Fuliola, se sent molt vinculat al territori. Actualment té l’estudi a Manresa, des d’on ha creat la trentena de pintures que es poden veure a Tàrrega fins al 8 de setembre.

La seva obra examina “com els colors i les formes impacten en la psique humana i provoquen una experiència estètica”, explica Karel Stoop. “Les meves darreres pintures són com un viatge intern de descoberta del subconscient, els sentiments i la imaginació”, afirma. Stoop usa pigments i olis a més de tela de roba i paper. Acumula una llarga trajectòria internacional que l’ha dut a exposar fins a la Xina o els Estats Units.

A l’acte inaugural celebrat divendres, el pintor va estar acompanyat de l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i el director tècnic del Museu Tàrrega Urgell, Oriol Saula, els quals van posar en valor l’estil personal de Karel Stoop i el seu lligam d’afecte vers la comarca.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 + 19 =

Notícia anterior
conductor drogat

Un home quadruplica la taxa d’alcohol i es queda adormit al volant

Notícia següent

Mor el conductor d’una moto en caure a una plaça

Notícies relacionades