Nous desfibril·ladors a Sant Pere de Ribes

Els nous aparells s’han ubicat a les pistes de San Agustí, a les Roquetes, al Club Tennis Ribes i a la urbanització Vallpineda

0
172
Imatge d'un dels nous DEA. Foto: Aj. SPdRibes
Cosum Gencat VERD (juny 2019) 728×90

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha instal·lat nous desfibril·ladors externs automàtics (DEA) a la part alta de les pistes de San Agustí de les Roquetes (amb cobertura de càmeres de videovigilància), al Club Tennis Ribes i a la urbanització Vallpineda (on hi ha les instal·lacions esportives). També s’ha reubicat el DEA del pavelló poliesportiu Miguel Meca de les Roquetes, que ha passat de ser exterior a situar-se a l’interior del recinte. Els nous DEA se sumen als 16 punts cardioprotegits que ja existeixen al municipi i encara faltarà la instal·lació de dos més, a les urbanitzacions de Can Lloses i Els Cards. La Policia Local també compta, des de 2016, amb dos desfibril·ladors més, portàtils, instal·lats als cotxes patrulla. En total disposarà de 23 desfibril·ladors en tot el municipi.

Els DEA que s’han instal·lat són màquines d’última tecnologia, de fàcil maneig i amb instruccions sonores i de text perquè qualsevol persona sense coneixements específics pugui fer-ne ús en situació d’emergència. A més incorporen una petita pantalla LCD per a lectura de dades d’electrocardiograma (ECG), especialment indicat per a l’ús de professionals sanitaris o d’emergències un cop arriben al lloc dels fets (ja que ells poden interpretar fàcilment aquests registres i actuar més ràpidament).

Fruit d’una proposta guanyadora feta a la primera edició dels pressupostos participatius del 2016, i que es va dotar en el Pressupost municipal del 2017 amb 20.000 euros, l’Ajuntament va instal·lar 12 DEA arreu del municipi, en equipaments municipals esportius i culturals i d’altres on assisteix població en risc de patir un infart. A les Roquetes, a més del recent desfibril·lador instal·lat a les pistes de San Agustí, ja es podien trobar aparells a les instal·lacions municipals de Vinya d’en Petaca, al Centre Cívic l’Espai, al Casal de la Gent Gran, al pavelló poliesportiu, al camp de futbol, a l’Aulari Blanc, a les instal·lacions de tennis i piscines i al Mercat Municipal La Sínia. Al nucli de Ribes, els DEA s’ubiquen a la Casa de la Vila, al Centre Cultural El Local, al casal de la gent gran, al pavelló poliesportiu, a la Biblioteca Manuel de Pedrolo, a la Masia de Can Puig, al complex esportiu Espai Blau, al camp de futbol, i el més recent, al Club Tennis Ribes. Les urbanitzacions també comptaran amb desfibril·ladors, a més de la unitat instal•lada a Vallpineda, ja que està previst instal·lar-ne, properament, a Can Lloses i als Cards.

FER UN COMENTARI