Els preus es mantenen estables al setembre a Barcelona

L'augment del preu de l'electricitat escalfa l'IPC mentre que el cost de les fruites i les verdures fresques el contenen

0
229
Cosum Gencat VERD (juny 2019) 728×90

Els preus de l’IPC al setembre a Barcelona es van mantenir estables en relació amb l’agost i van deixar una inflació anual del 2,2%, una dècima més que la taxa registrada a l’agost, segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE). L’increment de la inflació s’explica bàsicament per l’evolució a l’alça de la factura elèctrica davant la baixada de preus de l’electricitat que es va registrar al setembre passat. Mentre que l’electricitat escalfa la inflació, el comportament a la baixa dels preus de les fruites i verdures fresques ha ajudat a contenir l’IPC. A Catalunya, els preus van pujar una dècima al setembre i van situar la taxa d’inflació anual en el 2,3%, una dècima més que la registrada a l’agost.

COMPARTIR
Article anteriorEls preus pugen dues dècimes al setembre a Girona
Article següentTARRAGONA, ESPAVILA!
La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

FER UN COMENTARI