L’Ajuntament reconeix a persones i entitats la seva tasca de preservació i difusió del patrimoni local

0
332
Cosum Gencat VERD (juny 2019) 728×90

L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Patrimoni, durà a terme aquest diumenge, a les 12 h, al Pati del Castell, un acte de reconeixement a persones i entitats per la seva tasca de preservació i difusió del patrimoni local, coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni que es duen a terme aquest cap de setmana.

La regidora de Patrimoni, Núria Batet, ha explicat que els reconeixements van dirigits a persones que han col·laborat recentment amb l’Ajuntament en aspectes patrimonials i que no han estat reconegudes individualment. També ha comentat que la intenció és que aquest tipus d’esdeveniment tingui continuïtat.

La majoria dels homenatjats són torrencs i torrenques que han fet donacions d’estris i ormejos de pescadors per a l’exposició que es va realitzar aquest estiu a Cal Bofill i que han passat a formar part del patrimoni local. Es tracta de Carme Rovira, Montserrat Orpinell, Janina Valls, Rosalia Magriñà, Francesc Bairaguet (a títol pòstum), Anton Vidal, Joaquim Rovira, Josep Maria Torné, Pol Fortuny, Josep Maria Fortuny, Castro Llorach i Gabriel Comes, aquest darrer per la seva tasca de recerca i de coordinació i preparació de l’esmentada exposició.

Encara en l’àmbit de les donacions al patrimoni local, es reconeixerà Francesc Roig per estris de boters, a Ramon Lloveras per material d’impremta, a Pau Sumoy per matrius xilogràfiques i fotolits, a Mercè Alonso per gravats i matrius xilogràfiques de gran valor i al col·lectiu GROP per l’obra Pins (conjunt de dotze quadres que actualment s’exposa a la Sala del Mar).

La resta de reconeixements van dirigits a Josep M. Calull per la feina de rehabilitació del refugi antiaeri del Sabó, a David Morlà per la tasca de recerca de fotografies castelleres i comissariat de l’exposició “Torredembarra. Imatges Castelleres 1901 – 1941) i a Joaquim Nolla i Jordi Salvat per divulgació del patrimoni local a través del programa d’Ona la Torre “Tastets d’Història”. Finalment, a proposta del Centre d’Estudis Sinibald de Mas, es reconeixerà a Lluís Català la seva tasca d’investigació en diferents àmbits d’història local.

FER UN COMENTARI