Diumenge, 21 d'abril de 2024
És notícia

Veïns de Vila-seca reclamen l’obertura del camí del GR-92 entre el municipi i la Canonja

Avatar photo

Una mitjana de formigó impedeix el pas des de fa deu anys en el tram amb la carretera de Bellissens

Veïns de Vila-seca i la Canonja, al Tarragonès, han reclamat aquest diumenge amb una caminada reivindicativa l’obertura del camí del GR-92 entre els dos municipis. El camí està tallat per una mitjana de formigó a la carretera de Bellissens, la T-315, al terme municipal de Reus, des de fa una dècada. Els veïns lamenten que la mitjana suposa un impediment per la circulació pel camí i apunten que el fet que no estigui adequat fa que els visitants exposin la seva seguretat si volen continuar fent el recorregut pel GR. La caminada ha estat organitzada per l’entitat ambientalista La Canonja 3, l’Ateneu Popular la Mina i el Casal Popular el Rebotim, de Vila-seca. La portaveu de La Canonja 3, Iris Cobacho, ha assenyalat que aquest “és un camí important que connecta a la gent dels dos municipis” i que en deu anys “no s’ha buscat cap solució”.

La solució que proposen les entitats és construir un pont que permeti continuar pel mateix camí, tant per ciclistes com per a vianants. Si no, l’altra solució demanaria ubicar un pas de vianants que els permetés travessar la carretera amb seguretat sense haver de traspassar la mitjana de formigó. “Volem que es pugui tornar a fer servir el camí, perquè ara arribes a la mitjana, t’has d’aturar, si vas amb bici, l’has de passar a l’altra banda i és massa temps per estar per una carretera on els cotxes van de pressa”, ha dit Cobacho, que defensa que la solució ha de passar tant sí com no pel camí històric del GR. “Si ens diuen que faran passar el GR per un altre lloc, no ens solucionen res”, assenyala.

La marxa reivindicativa ha tingut el seguiment d’una seixantena de veïns: una vintena que han sortit des de Vila-seca i d’una quarantena que han començat a caminar fins al punt de conflicte des de la Canonja, on amb guix han traçat sobre la calçada el camí “natural” del GR. Aquesta no és la primera acció que fan. El 2008 ja van adreçar una carta a la Generalitat, que té la titularitat de la via, per demanar l’obertura del camí, però no van rebre resposta. Després, es van dirigir al Síndic de Greuges i el Govern va acabar responent que els usuaris podien circular pel voral de la carretera fins a la rotonda i, des d’allà, on no hi ha mitjana, creuar amb compte.

Cobacho ha explicat que això fa que aquells que vulguin utilitzar el GR s’hagin de desviar i, a més, anar en sentit contrari al trànsit en una de les dues direccions. La portaveu de la Canonja 3 també ha dit que els proposaven que, desviant-se del camí, s’adrecessin a un polígon per no haver de saltar la mitjana. Aleshores, van tornar a reclamar al Síndic i el Govern va apuntar, segons Cobacho, que es miraria de fer un pas de vianants. “Això va ser el 2013, estem al 2017 i encara no hi ha res”, ha lamentat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Una editorial suïssa d’articles científics obre una seu a Barcelona i crea 30 llocs de treball

Notícia següent

Esplèndida diada dels Tres Tombs a Tarragona

Notícies relacionades