Diumenge, 21 d'abril de 2024
És notícia

Vaga General 18 d’octubre, què reclama?

Avatar photo

Els actes previstos al Camp de Tarragona seran dues concentracions simultànies davant dels ajuntaments de Tarragona i Reus a les 12.30 h.

Imatge d’arxiu de la vaga general del 21-F contra el judici de l’1-O. Foto: ACN.

Carles Sastre, secretari general de la Intersindical-CSC (I-CSC), i Assumpta Barbens, portaveu de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) han explicat aquest matí en roda de premsa, que el 18 d’octubre ambdós sindicats convocaran una vaga general a Catalunya amb el lema “Pels drets i les llibertats, VAGA GENERAL”.

Ambdues organitzacions sindicals han decidit unir-se en aquesta convocatòria de vaga general en el marc de la propera campanya electoral per denunciar els drets que les treballadores i els treballadors han vist retallats en els darrers anys i exigir la seva restitució.

Entre els motius que han motivat la vaga cal destacar la demanda d’un SMI de 1.200 euros que serveixi per fixar un mínim salarial digne a Catalunya, ja que el cost de la vida hi és car que a la resta de l’Estat. En aquest sentit, també es reclama elmanteniment dels poder adquisitiu de salaris i pensions vinculant-les a l’increment de l’IPC català, així com derogar les reformes dels anys 2011 i 2013 i el factor de sostenibilitat.

En l’àmbit normatiu, la principal exigència és la derogació de les reformes laborals del 2010 i 2012 i la restitució dels drets laborals i socials dels treballadors i de les treballadores catalanes i lluitar contra la precarietat laboral. Així doncs, els sindicats convocants reclamen que es doti de recursos suficients a la Inspecció de Treball, ja que aquesta no disposa del personal per fer-ho adequadament.

Per la I-CSC i la IAC és d’especial importància la lluita incondicional contra les desigualtats laborals i la bretxa salarial que pateixen les dones, especialment tenint en compte que el Tribunal Constitucional va anul·lar els articles de la Llei d’igualtat catalana destinats a lluitar contra la discriminació que pateix la dona en l’àmbit laboral. Creuen que cal ser implacables en la lluita contra les situacions d’assetjament sexual a l’àmbit laboral i les violències contra les dones.

Demanen que el Govern de la Generalitat posi en marxa un Pla de Rescat Socialque entre d’altres qüestions garanteixi serveis públics gratuïts i universals, alimentació i habitatges adequats pel conjunt de la societat. I que sense més dilació ni excuses desenvolupi l’aplicació integral de la Renda Garantida de Ciutadania.

L’acte central de la vaga general serà la manifestació que començarà a les 17 hores als Jardinets de Gràcia de la ciutat de Barcelona. Els actes previstos al Camp de Tarragona seran dues concentracions simultànies davant dels ajuntaments de Tarragona i Reus a les 12.30 h.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Albinyana celebra la 13a Fira d’Artesania al nucli antic

Notícia següent

Auxilien 11 cadells de gos abandonats a Jesús

Notícies relacionades