Una oferta més àmplia i productes especialitzats protagonitzen la nova campanya de la Costa Daurada

Avatar photo

Amb l’eslògan Costa Daurada, captura el moment, la campanya de publicitat del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona convida els visitants a descobrir, viure i compartir la seva pròpia experiència a la destinació

El Palau de la Diputació ha acollit aquest matí la presentació de la nova creativitat de la campanya de publicitat de la Costa Daurada, que incorpora anuncis dedicats a productes que diversifiquen l’oferta de la destinació turística, tant pel que fa a l’activitat, al públic com a l’estacionalitat. El president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer, i la directora tècnica del Patronat, Marta Farrero, han donat a conèixer la campanya, mostrant els 8 anuncis que la conformen.

El turisme familiar segueix sent el protagonista dels anuncis dedicats als productes turístics de la Costa Daurada de reconeguda tradició entre aquest públic: litoral, natura-interior, gastronomia i patrimoni cultural. Ara, a més, s’afegeixen quatre anuncis centrats en l’oferta d’especialització en alguns productes que busca diversificar i ampliar la tipologia de visitants. Es tracta del turisme de negocis o MICE (de l’acrònim en anglès de reunions, incentius, congressos i esdeveniments), l’enoturisme, el golf i el cicloturisme i ciclisme.

Els objectius fixats per la nova campanya han estat augmentar la notorietat de la marca; reforçar-ne els atributs com a destinació familiar i associar-la als quatre productes turístics d’especialització, i incidir en la fidelització i la millora de l’experiència i satisfacció dels visitants que ja tenen la Costa Daurada com a destinació habitual. Es recullen, així, les línies d’actuació del Pla de Màrqueting de Catalunya que fixa, entre d’altres reptes, la necessitat de donar resposta a les noves modalitats de turisme, al canvi d’activitats, i d’enfocar-se cap a la demanda. El cost de la creació de la nova imatge de la campanya ha estat de 38.720 euros i l’ha desenvolupat l’agència barcelonina V3rtice.

L’eslògan comú dels anuncis de la campanya és Costa Daurada, captura el moment!, un missatge que convida a l’acció de l’espectador, fent-lo partícip de l’activitat que mostren les imatges. Alhora, l’ús d’aquesta expressió, pròpia de les xarxes socials, convida a viure i també a compartir l’experiència viscuda a la Costa Daurada. Els escenaris triats per fer les diferents fotografies dels anuncis –que inclouen totes les comarques de la Costa Daurada- així com els personatges que hi apareixen s’han alineat amb els objectius de la campanya. Es mostra així l’equilibri territorial i la descentralització de l’oferta, alhora que s’emfatitza la diversitat i el potencial d’atracció del conjunt de la Costa Daurada.

Els vuit anuncis originals de la nova campanya de publicitat es traslladaran tant als mercats català i espanyol com als mercats internacionals. S’utilitzaran suports físics, mitjançant la difusió a mitjans de comunicació escrits i audiovisuals convencionals, així com a través d’accions de promoció presencials: fires, workshops i presentacions. La campanya també serà present i s’utilitzarà per la seva difusió a plataformes i mitjans de comunicació on-line.

Una campanya que amplia els seu públic destinatari

Les famílies protagonitzen els quatre anuncis dedicats a l’oferta de litoral, natura-interior, patrimoni cultural i gastronomia. Els escenaris on s’han realitzat les fotografies d’aquests originals són la platja de Sant Salvador al Vendrell, els boscos de Poblet a Vimbodí i Poblet, l’Amfiteatre romà a Tarragona i un restaurant ubicat a una antiga masia de Masmolets,a Valls.

Pel que fa als anuncis dedicats a productes turístics d’especialització de la Costa Daurada, els protagonistes reflecteixen el mercat i el públic destinatari de cada un d’ells. En el cas de l’enoturisme, parelles i grups d’amics, d’entre la trentena d’anys i la mitjana edat que viatgen en cap de setmana i ponts, atrets per l’estil de vida, la gastronomia, la descoberta del paisatge, les experiències úniques i l’autenticitat. L’escenari triat, en aquest cas, és un coster de vinyes del municipi prioratí de Gratallops.

El producte de golf reflecteix el públic al qual s’adreça: grups d’amics procedents de països europeus, de mitjana edat que viatgen a la primavera, la tardor i l’hivern, gràcies al reclam del clima, la cultura, el lleure i la gastronomia. La imatge es localitza al Club de Golf Lumine a la Pineda, Vila-seca.

En el cas del cicloturisme, el públic destinatari l’integren parelles i grups d’amics d’entre 30 i 40 anys que viatgen atrets pel clima i la possibilitat de practicar el seu esport descobrint el paisatge i gaudint dels atractius propis de la cultura mediterrània. La imatge de la campanya capta un tram de la carretera de Vilaplana a la Mussara al pas d’un grup d’amics que fan ciclisme de carretera.

Finalment, el turisme de negocis, MICE, s’adreça a intermediaris del producte, responsables de l’organització d’esdeveniments i gestors d’empreses i entitats. En aquest cas, es recull una instantània en què els protagonistes són els assistents a un esdeveniment de negocis que té lloc a un espai singular de la Costa Daurada com és el Castell de Tamarit. D’aquesta manera, es posa de relleu la diversitat i originalitat de les localitzacions que ofereix la destinació per aquest tipus d’activitat, un producte turístic especialitzat a l’alça.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Salou dóna la benvinguda als professors en el nou curs escolar

Notícia següent

Tarragona i Reus promocionaran la inversió privada de la regió a Madrid

Notícies relacionades