Diumenge, 21 d'abril de 2024
És notícia

Una nova eina per visibilitzar i financiar els projectes de les entitats de la ciutat

Avatar photo

És una plataforma virtual que vol ajudar a les entitats a donar a conèixer els seus projectes i obtenir finançament

L’Ajuntament de Tarragona, la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, la càtedra d’Inclusió Social de la URV, la càtedra Tarragona Smart Mediterranean City de la URV, la xarxa social Messagenes i la Civic Media Foundation han impulsat conjuntament el projecte SocialAtlas Tarragona, que s’ha presentat públicament aquest divendres.

La iniciativa promou l’ajuda a les entitats de la ciutat, amb l’objectiu de donar a conèixer els projectes que realitzen per tal que els sigui més fàcil aconseguir finançament. S’organitza a través de dues plataformes digitals. D’una banda el web socialatlas.city, que exerceix de punt de trobada per a les associacions i els benefactors. De l’altra, la xarxa social ètica Messagenes, on cada entitat explica la seva activitat diària, de manera que tot queda recollit en un timeline tal com si fos una memòria.

Per tal d’obtenir finançament per als projectes, les entitats poden contractar diferents packs per fer-los visibles. S’ofereix des d’una opció gratuïta fins a 75€ el trimestre. A l’altre costat hi ha els benefactors i patrocinadors, que tant poden ser empreses com institucions o particulars. Aquests poden realitzar aportacions de fins a 10.000€ anuals per a projectes i organitzacions concretes, que s’emmarquin en el segment social en el qual desitgin invertir.

A més, el SocialAtlas també exerceix de sistema de recol·lecció de dades de les entitats, especialment de les seves activitats. Aquestes dades permeten crear un mapa de les zones i associacions de la ciutat més actives i, en el futur, dissenyar estratègies de ciutat pel què fa a polítiques socials.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Aquest vespre el Duo Àstrid recorda a Enric Granados a l’Auditori

Notícia següent

Als 3 joves d’Arran que van arrencar noms de carrers se’ls aplicarà una sanció

Notícies relacionades