fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

Un miler d’infants omplen el Pavelló Olímpic per homenatjar la ballarina Roseta Mauri durant la cantata del “Fem Coral”

Avatar photo

L’actual edició de «Fem Coral» ha culminat durant la tarda d’aquest dimarts al Pavelló Olímpic Municipal amb una cantata a càrrec de 1.135 nens i nenes de 24 escoles de Reus i diverses poblacions de les rodalies que, amb motiu de l’Any Roseta Mauri Reus 2019, han dedicat les cançons a la dansa i a la ballarina reusenca Roseta Mauri. Aquesta activitat promoguda i organitzada per la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística ha servit per posar en comú la tasca musical realit zada per aquests nens al llarg del curs.

Com a part de la programació dedicada a la cèlebre ballarina reusenca, s’ha interpretat la cantata «Viatge a la dansa», amb música i lletra de Martí Carreras Almar. En aquesta composició s’han repassat diferents moments de la vida de Roseta Mauri, la qual arribà a treballar a l’Òpera de Paris com a primera ballarina durant la segona meitat del segle XIX.

Els i les escolars han interpretat quatre peces de la cantata i quatre més han estat interpretades per solistes de l’Orquestra de l’Escola de Música del Centre de Lectura, sota la direcció de Raül Contreras. Al recital també hi han participat les sopranos Rosa M. Sambola i Helena Botella, juntament amb la pianista Alba Solé. La direcció de la cantata ha anat a càrrec d’Antoni Colom.

Escoles participants
En el projecte «Fem Coral» les escoles que durant aquest curs hi han treballat, a través de la implicació de 44 grups de Primària de 3r a 6è curs, i que han assistit amb l’alumnat cantaire al Pavelló Olímpic són les següents:

Escola Dr. Alberich i Casas
Escola Arce
Escola Cèlia Artiga
Escola Els Ganxets
Escola General Prim
Escola Isabel Besora
Escola Joan Rebull
Col·legi La Salle
Escola Maria Cortina
Col·legi Maria Rosa Molas
Escola Misericòrdia
Escola Montsant
Escola Mowgli
Escola Pi del Burgar
Escola Pompeu Fabra
Col·legi de La Presentació
Escola Puigcerver
Escola Rosa Sensat
Escola Rubió i Ors
Col·legi Sant Josep
Escola Sant Pau
Escola Abel Ferrater (La Selva del Camp)
Escola M. De Déu de la Candela (Botarell)
Escola Beat Bonaventura Gran (Riudoms)
Coordinadora de Dansa de Reus
La cloenda de la trobada d’aquesta tarda l’han fet les diferents escoles de dansa que integren la Coordinadora de Dansa de Reus, que en la darrera part del concert han ofert una actuació. Hi han participat alumnes de l’Escola de Dansa i Arts Escèniques Artis, l’Escola de Dansa del Centre de Lectura i l’Escola de Dansa Núria Díez.

Al concert del “Fem Coral 2019” hi ha hagut la presència del Gegantó i l’urna solidària de la Fundació Joan Petit Nens amb Càncer, com a part de la campanya de suport a la Festa i Torneig Joan Petit Nens amb Càncer que es farà el dia 1 de juny a la ciutat de Reus en col·laboració amb el Reus Deportiu i diverses entitats i col·lectius locals.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sant Pere de Ribes impulsa més de 50 accions del Pla de Salut Municipal

Notícia següent

El Consell Municipal d’Infants celebra l’última sessió de l’any

Notícies relacionades