Diumenge, 26 de maig de 2024
És notícia

La UdL vol reprendre la creació d’un Centre de Cultures Hispàniques a la Xina

Avatar photo

El rector ho anuncia durant la renovació del conveni amb la Tianjin Foreign Studies University

La Universitat de Lleida (UdL) vol desencallar el projecte de crear un Centre de Cultures Hispàniques a la ciutat xinesa de Tianjin, ubicada al nord-est del país i molt a prop de la capital. Així li ha plantejat avui el rector de la UdL, Roberto Fernández, al seu homòleg de la Tianjin Foreign Studies University (TFSU), Chen Fachun, durant la renovació del conveni de col·laboració entre les dos institucions acadèmiques. Una relació que es remunta a l’any 2005 i que ha permès que uns 350 estudiants xinesos hagin estudiat a Lleida, en el marc del Diploma d’Estudis Hispànics. D’aquests, uns 200 pertanyien a la TFSU.

Aquesta és la primera visita internacional que realitza el nou rector de la Universitat de Tianjin. Chen Fachun ha destacat que la UdL “és la primera universitat estrangera” que col·labora amb la seua facultat d’espanyol. Un cop consolidada la formació d’estudiantat, creu que el proper repte és potenciar l’intercanvi de professorat perquè els xinesos estudiïn llengua castellana a Lleida i els docents de la UdL es puguin formar en xinès allà.

En aquesta línia, el rector de la UdL també aposta per reforçar l’intercanvi tant de professorat com de personal investigador i per compartir projectes de recerca “en els temes en els que cadascú de nosaltres som més especialistes”. Roberto Fernández ha anunciat que aprofitarà aquesta visita institucional per reprendre les converses sobre la creació d’un Centre de Cultures Hispàniques a la TFSU i un centre d’estudis xinesos a la UdL.

El conveni, amb una vigència de tres anys renovables automàticament per períodes de la mateixa durada, s’ha renovat arran de l’adscripció del Diploma d’Estudis Hispànics al Centre de Formació Contínua de la UdL.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Comença l’asfaltat de l’aparcament de la Zona Esportiva

Notícia següent

Tàrrega clou amb èxit un cicle de cursos gratuïts per integrar la ciutadania a l’era digital

Notícies relacionades