Dilluns, 9 de desembre de 2024
És notícia

Torna l’Aula d’acollida d’estiu per promoure la inclusió i la igualtat a L’Hospitalet

Avatar photo

Durant quatre setmanes, infants i adolescents que fa poc que són a la ciutat participen en activitats per facilitar el procés d’adaptació

Un any més, l’Ajuntament posa en marxa l’Aula d’acollida d’estiu amb l’objectiu d’oferir un espai d’acollida i aprenentatge sociolingüístic a infants i joves que acaben d’arribar a la ciutat. Així, disposen d’un recurs per aprendre i practicar la llengua catalana de forma lúdica que els permet establir-hi vincles positius perquè els processos d’adaptació i inclusió siguin més senzills. Un altre element important és facilitar l’arrelament d’aquests joves i infants a la ciutat, per tal que coneguin la seva realitat i els seus serveis, drets i deures.

L’objectiu final és promoure la inclusió social i la igualtat d’oportunitats en infants i joves d’origen immigrant, a través d’un suport socioeducatiu adaptat a les necessitats individuals. L’Aula d’acollida d’estiu es desenvolupa durant quatre setmanes a l’Institut Eduard Fontserè i compta amb la participació d’uns 150 infants i adolescents.

L’Aula d’acollida d’estiu s’adreça, d’una banda, a alumnes nascuts entre 2006 i 2013 de les aules d’acollida dels centres o que s’incorporaran al setembre al sistema educatiu; i, d’una altra, a infants i adolescents que fa menys d’un any que han arribat a la ciutat.

El treball a l’Aula s’articula a través de:

  • Activitats formals de reforç escolar, en aules amb grups de 15 alumnes per treballar la part teòrica de l’aprenentatge de la llengua catalana amb material escolar adaptat. També s’aborda el benestar emocional.
  • Activitats lúdiques, per posar en pràctica i interioritzar els coneixements adquirits i que inclouen sortides a recursos de L’Hospitalet, de Barcelona i d’altres municipis propers. A més, s’aborden els hàbits saludables, per exemple amb la pràctica regular d’activitats físiques.

Aquesta iniciativa forma part del Pla educatiu d’entorn de L’Hospitalet i està finançada amb els fons Next Generation, del Ministeri d’Educació i Formació Professional, dins el Pla de millora d’oportunitats educatives (PMOE), impulsat conjuntament pel Departament d’Educació i l’Ajuntament de L’Hospitalet, que el desenvolupa a través d’un conveni de col·laboració amb l’entitat de la ciutat Cultura Tretze.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El nou cartipàs municipal de Palafrugell dibuixa 5 grans blocs com objectius temàtics del Govern

Notícia següent

El Govern formalitza la compra d’un edifici a Andorra la Vella

Notícies relacionades