fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

TMB estudia reforçar algunes línies d’autobús a l’agost pel tall de la línia 1 de metro

El conseller delegat assegura que estan "amatents" a que no s'omplin "excessivament" els recursos existents

TMB estudia reforçar algunes línies d’autobús a l’agost pel tall de la línia 1 de metro entre Clot i Fondo, segons ha explicat el conseller delegat de la companyia, Enric Cañas, a BTV. Cañas ha afirmat que estan “analitzant” el funcionament dels primers dies del dispositiu i la setmana que ve es plantejaran “si hi ha un reforç específic per quan en algunes línies pugui minvar la freqüència de pas a l’agost”. Ha afegit que estan “amatents” a que no s’omplin “excessivament” els recursos i que així ho intentaran també a l’agost, quan baixa la freqüència de pas d’algunes línies. “Tindrem dades per poder prendre algun tipus de decisió de cara a l’agost”, ha apuntat.

Cañas ha reiterat la seva defensa del sistema alternatiu habilitat per tal que els usuaris del metro es pugin desplaçar el temps que dura el tall entre les estacions de Clot i Fondo. Així, ha assegurat que la gent “poc a poc està trobant la seva alternativa” i ha assegurat que s’han anat fent “petites millores i adaptacions” al sistema plantejat inicialment, tot escoltant les reclamacions de veïns i usuaris. “Crec que d’una manera bastant endreçada estem aconseguint que tothom es pugui desplaçar, evidentment amb les incomoditats d’haver de transbordar”, ha declarat.

Ha explicat que no es pot ampliar la capacitat de passatge a les llançadores i ha afirmat que si es pretengués transbordar les 90.000 persones afectades pel tall només amb aquest servei s’hauria de fer sortir un autobús cada 30 segons. “És físicament impossible”, ha declarat. En aquest sentit, ha dit que s’està aconseguit que la gent opti pel tren, “que és el que té capacitat per suplir la línia de metro”.

També ha assegurat que s’està donant resposta a les reclamacions de les persones amb discapacitat, amb un bus llançadora que “està funcionant prou bé entre Clot i Glòries”. Ha afegit però que s’estan estudiant “altres fórmules” per evitar les molèsties a aquest col·lectiu.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Més de 220 actes contra el consum d’alcohol a la via pública en un mes

Notícia següent

El Tingladu viatja fins a Brussel·les en una edició antirepressiva i solidària amb Valtònyc

Notícies relacionades