Dilluns, 15 de juliol de 2024
És notícia

El TC revisarà el recurs del govern estatl contra la candidatura de Puigdemont

Avatar photo

Demà, dissabte 27 de gener, a les 13h el ple del TC debatrà sobre aquesta qüestió

El president del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas, ha convocat un ple extraordinari aquest dissabte a les 13h per tractar el recurs d’inconstitucionalitat formulat pel govern espanyol contra la candidatura de Carles Puigdemont. Els magistrats hauran d’estudiar si admeten a tràmit el recurs. Com que el govern espanyol ha invocat l’article 161.2 de la Constitució, amb l’admissió a tràmit la resolució del Parlament que designa Puigdemont com a candidat quedaria automàticament suspesa de manera cautelar. Els magistrats només hauran de decidir si l’admeten o no a tràmit -una decisió merament formal- i no entraran a discutir el fons de la qüestió (tenen cinc mesos per dictar sentència). El Consell de Ministres ha aprovat el recurs aquest divendres, tot i l’advertència del Consell d’Estat.

El govern espanyol considera que té “prou fonaments legals” per interposar ara el recurs i diu que té “l’obligació política i legal” d’aturar la investidura de Puigdemont, per considerar que està en crida i cerca i que pesa una ordre de detenció sobre ell. Afirmen que no se’l pot investir a distància i que, si torna, serà detingut i no podrà anar físicament al ple d’investidura.

En canvi, el dictamen del Consell d’Estat –que és preceptiu per llei però no vinculant- considera que ara no es pot impugnar la candidatura perquè seria de manera “preventiva o hipotètica” perquè no es pot assegurar que Carles Puigdemont no estigui presencialment al ple el dia 30 a la tarda.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

nine − seven =

Notícia anterior

El projecte d’intervenció comunitària integral arrenca a Nou Cambrils

Notícia següent

Animen a anar el dimarts al Parlament amb una careta de Puigdemont

Notícies relacionades