Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

Tarrorífic reviurà la història i les llegendes tarragonines per Tots Sants

Avatar photo

Una nova iniciativa impulsada per Argos i Tarragona Turisme amb motiu de la festivitat de Tots Sants

Tarrorífic és la nova proposta turística i cultural que la consellera de Turisme, Inma Rodríguez i el gerent d’Argos, Julio Villar, han presentat aquest matí en roda de premsa. Es tracta d’un nou producte que inclou un conjunt d’activitats en el marc de la festivitat de Tots Sants: recreacions sobre les llegendes de Tarragona, visites al cementiri per conèixer el seu valor artístic i històric, i un espectacle per reviure el món on Bram Stoker va crear la seva gran obra Dràcula.

“Aquesta nova iniciativa busca enriquir el nostre relat de Tarragona com la ciutat que millor explica la seva història. La proposta permet reviure, a la nit, les llegendes tarragonines més enigmàtiques, redescobrir un clàssic de la novel·la gòtica, així com conèixer, amb visites guiades a la tarda, altres moments i personatges de la història de Tarragona en el marc de la festivitat de Tots Sants”, ha explicat la consellera Inma Rodríguez. I ha afegit “Les activitats de Tarrorífic atrauen visitants i és un producte que volem integrar a la nostra oferta de turisme cultural. Tarragona és una ciutat que explica les diferents èpoques de la seva història, i ho fa els 365 dies a l’any”. Per la seva banda, el gerent d’Argos, Julio Villar, ha destacat la bona acollida de les edicions anteriors de les rutes sobre llegendes de la ciutat que han fet que aquest any s’ampliïn les propostes amb visites al cementiri i un homenatge a un referent de la novel·la gòtica com es Dràcula de Bram Stoker.

PROGRAMA ACTIVITATS: TARRORÍFIC
La mort és l’única certesa que tenim els humans. Tot i estar ben clar que ens hem de trobar amb Ella al final del camí, aquesta certesa no ha deixat de generar històries, llegendes i relats per omplir la por a allò desconegut.
Tarrorífic és un viatge al món de la mort, el terror i la por al que ens és desconegut a través de la cultura.

Visita al cementiri de Tarragona
Després de la guerra del francès, els cementiris de la ciutat van quedar plens i es va decidir la construcció d’un de nou als afores de la ciutat. Aquesta necròpolis compta amb un conjunt notable de sepulcres i làpides de valor artístic, us convidem a aquest itinerari cultural per conèixer millor el cementiri de la ciutat.
– Visites cementiri
dijous 26 octubre català
divendres 27 octubre castellà
18.00 h
Preu 10 €

LLEGENDES DE TARRAGONA
Llegendes i narracions gòtiques per no dormir, en una nit plena d’històries sobre crims, fantasmes i espiritisme basades en fets reals de la nostra ciutat.
– Llegendes de Tarragona
dimarts 31 octubre català
divendres 3 novembre castellà
dissabte 4 novembre castellà
diumenge 5 novembre català
21.45 h
Preu: 15 €

LLETRA GÒTICA: DRACULA. EL VAMPIR DE STOKER
A una rònega habitació de Londres, un home agonitza. Amarat de suor i amb pànic dibuixat al seu rostre, aixeca el braç assenyalant a un racó buit i fosc de la cambra, i xiuxiueja amb el seu darrer alè: strigoi, strigoi, strigoi… La mort el troba a la fi. Moria així Bram Stoker.

Avui, quan es compleixen 120 anys de la publicació de la seva gran obra DRACULA, us volem acompanyar en un viatge cap a les profunditats del món que va veure néixer aquest vampir. Un viatge a l’Anglaterra victoriana, una societat asfixiada sota un codi moral repressiu, un món en canvi constant on sorgeix l’únic monstre de la literatura en què el desig i la por es donen la mà. Un espectacle per redescobrir un dels grans mites de la cultura moderna que sembla no passi mai de moda, potser per haver aconseguit d’alguna manera la immortalitat.
– Dracula. El vampiro de Stoker – Letra gótica
divendres 10 novembre català
dissabte 11 novembre castellà
22.00 h
Preu: 10 €

Les activitats són obertes a la ciutadania, tenen un preu de 10-15 € i cal reservar a través del correu electrònic [email protected]
Més informació al web i a l’Instagram @tarrorific.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Torrefarrera tindrà una biblioteca a la plaça de les Corts Catalanes

Notícia següent

La humanització de la sanitat a debat a Salou

Notícies relacionades