Dimecres, 29 de maig de 2024
És notícia

Tarragona reclama que el TSJC revoqui l’ordre de protecció permanent i presencial dels Mossos d’Esquadra a les seus judicials de Catalunya

Avatar photo

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, reclama al president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, que alliberi als Mossos d’Esquadra de la vigilància permanent dels jutjats, vigent des del passat mes de febrer. “Instem que el tribunal revoqui l’ordre de protecció permanent i presencial. De ben segur que hi ha altres opcions que -coordinades amb els agents de seguretat- poden garantir la seguretat de tots els espais públics”.

L’Associació Catalana de Municipis (ACM) ha elaborat una carta que ha fet arribar als alcaldes i alcaldesses dels 53 municipis catalans amb jutjat amb l’objectiu que l’enviïn a Jesús María Barrientos per demanar-li que faci marxa enrere, així com una moció en el mateix sentit que ha enviat a tots els pobles i ciutats de Catalunya perquè, si s’escau, sigui aprovada per ple.

Per aquest motiu, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha reclamat que “s’acabi amb una situació que compromet els efectius policials en un moment en què fan falta en tasques molt més necessàries”.

La carta que signen els alcaldes descriu que el dispositiu Toga obliga al Cos de Mossos d’Esquadra a una vigilància policial presencial i permanent de les seus judicials de les Audiències Provincials i dels 49 partits judicials de Catalunya. Una patrulla està destinada a vigilar el jutjat que se li ha adscrit, i només la poden abandonar si passa una cosa greu, així i tot, amb autorització expressa dels comandaments. “Aquesta ordre -detalla la carta- suposa que més de mig miler d’efectius de Mossos siguin obligats a protegir seus judicials i afecta de manera directa la disponibilitat dels efectius de Mossos d’Esquadra dificultant la prestació del servei públic que la policia ha de prestar a la ciutadania”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Associació de Concerts de Reus presenta la nova temporada musical 2019-2020

Notícia següent

6.829 espectadors han assistit a l’espectacle Amfiteatvm

Notícies relacionades