Diumenge, 16 de juny de 2024
És notícia

Tarragona obrirà el seu Open Data Lab al mes de gener

Avatar photo

El projecte està destinat a la formació de persones per transformar les dades obertes en informació

Tarragona obrirà el seu Open Data Lab al mes vinent de gener. El projecte està destinat a la formació de persones per transformar les dades obertes, tant de les institucions públiques com d’altres empreses, en informació que es pugui utilitzar per a altres coses. A més, es vol empoderar a la ciutadania sobre les dades obertes per poder generar noves oportunitats de treball en un futur pròxim. El projecte neix des de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region amb l’associació Iniciativa Barcelona Open Dat i l’Ajuntament de Tarragona, i amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

La consellera i presidenta de la Fundació Tarragona Smarts Mediterranean Region, Begoña Floria, ha explicat: “Volem que Tarragona sigui el motor, però que sigui un projecte de territori”. L’Open Data Lab de Tarragona serà un espai de divulgació, formació i promoció d’emprenedoria per les persones. “Fora de l’àmbit de l’àrea metropolitana de Barcelona, serem la primera ciutat a impulsar un àmbit de formació en el món de les dades obertes”, ha assegurat la consellera Floria. El conseller d’Ocupació, Francesc Roca, ha afegit: “Tarragona Impulsa serà l’espai d’emprenedoria i impuls. Que el Camp de Tarragona sigui escollit com a prova pilot per un projecte tan engrescador com aquest ens satisfà perquè fomenta la participació ciutadana”.

La formació de la ciutadania es donarà des de diferents vessants, a través de cursos gratuïts i també de mòduls amb certificació de pagament. Els dos primers mòduls que s’impartiran seran el Certifical Business Professional en Open Data amb una duració de 10 hores i el Certifical Advanced Business Professional en Open Data, que tindrà una durada de 16 hores. A més d’aquests mòduls, Lourdes Muñoz, directora d’Iniciativa Barcelona Open Data, ha assegurat: “Volem tenir uns mòduls específics que només es facin a Tarragona segons el perfil de necessitats de la ciutat”. A més, també es duran a terme activitats de divulgació i d’ecosistema emprenedor per aproximar la reutilització de dades a pimes i promoure nous projecte en els autònoms.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Aprovada la pròrroga forçosa del servei d’escombraries a Reus

Notícia següent

Salou millora les seves connexions mòbils amb l’arribada del nou 4G

Notícies relacionades