fbpx
Dilluns, 26 de febrer de 2024
És notícia

Tarragona acull 2 de les curses del Mediterranean Open Championship de curses d’orientació

Avatar photo

Es tracta d'una competició internacional de curses d'orientació, concretament, les proves es disputaran a la Llera del Francolí i a la Part Alta de la Ciutat

Tarragona acollirà dues de les curses del Mediterranean Open Championship (MOC),  una competició internacional de curses d’orientació. Es faran 4 curses en total i la ciutat de Tarragona n’acollirà dues. Concretament, aquests dues curses es disputaran a la Llera del Francolí i a la Part Alta.

Les curses d’orientació són competicions atlètiques sense itinerari prefixat i on els corredors, amb l’ajuda d’un mapa, han de passar pel terreny per uns punts que estan senyalats al mapa i indicats al terreny amb una fita. Guanya el corredor que triga menys temps en passar per tots els punts indicats en l’ordre correcte.

El director de la cursa i vicepresident del Club Montsant de Curses d’Orientació, Sebastián Ordóñez, ha destacat l’alt nivell competitiu de la cursa: “La celebració del MOC a casa nostra permetrà gaudir, per primera vegada a Catalunya, de molts dels millors especialistes de curses d’orientació” i que l’organització de la competició “és un repte molt important. Es tracta d’un esport minoritari on hi juga el paper cognitiu i esportiu, molt popular als països nòrids”, ha afegit.

El MOC -que consta de 4 jornades- es disputarà entre avui, dijous 22 de febrer fins al diumenge, dia 25 de febrer. A més, aquesta competició es realitzarà en diferents indrets de la demarcació. La d’avui, la Cursa Pròleg, es farà a la Llera del Francolí de 18.30h a 22.30h. Demà, divendres, es farà la Cursa Sprint nocturn a Montblanc. El dissabte serà el torn de la Cursa Llarga a Castillejos i el diumenge, la darrera competició serà la Cursa Esprint a la Part Alta de Tarragona. Aquesta última prova es farà en horari de 10:00h a 13:30h. Totes les 4 curses seran puntuables per a la Copa Tarragona 2018.

El MOC comptarà amb la presència de mig miler d’esportistes que participaran en les proves organitzades pel Club Montsant de Curses d’Orientació i amb la col·laboració de la Conselleria d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona. Segons la consellera d’Esports, Elisa Vedrina, “serà una prova imprescindible per desenvolupar la potencialitat de cadascú”, però també “serà una magnífica oportunitat per donar a conèixer la ciutat i el territori”. Tot i això, Vedrina ha destacat que d’aquest mig miler d’esportistes que hi participaran “300 atletes són provinents de l’estranger” i que gràcies a la competició “generarà un benefici econòmic per a la ciutat i l’entorn”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Arriba a Tarragona la Primavera més musical

Notícia següent

Investiguen si dos menors d’un centre d’acollida han provocat l’incendi en una botiga a Girona

Notícies relacionades