Dimarts, 23 de juliol de 2024
És notícia

Tallers a les escoles i Mercat d’Intercanvi i de Segona Mà per prevenir els residus a Torredembarra

Avatar photo

En el marc de la Setmana de Prevenció de Residus que va tenir lloc del 19 al 25 de novembre, la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra va impulsar a través de l’Associació Mediambiental la Sínia la realització de tallers de prevenció de residus a les escoles i, com a acte central, el I Mercat d’Intercanvi i de Segona Mà. En el cas del mercat, també es va comptar amb la col·laboració de les entitats GETE- Ecologistes en acció i GEPEC – EdC. La valoració ha estat positiva. Pel que fa als tallers de residus, s’han implicat prop de tres-cents alumnes i pel que fa al mercadet, es va comptar amb trenta-tres parades, la major part de productes de segona mà. Els participants van expressar el desig de poder repetir l’esdeveniment, establint alguns tipus de periodicitat i plantejant estudiar quina època de l’any i quin emplaçament seria més adient.

Segons dades de l’organització, en el decurs del mercadet es van produir més de 250 vendes i prop de 30 intercanvis. El mercat també va incloure tot un seguit d’activitats complementàries com passi de documentals, taller de bicicletes i xerrada de la Xarxa-eco sobre moneda social.

Els tallers de prevenció de residus han estat el d’embolcalls amb l’objectiu de continuar reduint la presència de l’alumini i augmentar la de les carmanyoles, i el de promoció de l’ús de les cantimplores per evitar l’ús de les ampolles de plàstic d’un sol ús. S’ha previst que aquests tallers es duguin a terme a l’Institut Ramon de la Torre la setmana vinent.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

one × two =

Notícia anterior

Linyola inaugura la exposició “Paisatges Geològics de Catalunya”

Notícia següent

Els transportistes mantenen les marxes lentes a Tarragona per a aquest dimecres

Notícies relacionades