Dijous, 20 de juny de 2024
És notícia

S’obre un nou període de sol·licituds per obtenir un hort familiar a la partida de Rufea

Avatar photo

La iniciativa pretén sensibilitzar sobre els valors de l’Horta de Lleida i donar fruits de qualitat per l’autoconsum, facilitant alhora l’exercici físic entre els usuaris

L’Ajuntament de Lleida ha obert, fins el proper 4 d’abril, una nova convocatòria per obtenir un Hort Familiar a la partida de Rufea, una parcel·la de 100m3 per a cultivar tot tipus d’hortalisses, verdures i flors. El projecte, que té una reconeguda funció social, educativa, lúdica i de benestar personal, pretén sensibilitzar sobre els valors de l’Horta i els sistemes de producció agraris respectuosos amb el medi ambient, a més a més de donar fruits de qualitat per l’autoconsum de les famílies i facilitar l’exercici físic entre els usuaris.

Els horts familiars municipals de la partida de Rufea tenen una superfície de 100m2, que permet el cultiu d’hortalisses per l’autoconsum tant d’estiu –tomàquets, enciams, carbassons, ceba, pebrots,…- com d’hivern –col, bròquil, porros, cebes, espinacs, bledes,…-, etcètera. El contracte és per quatre anys, prorrogable, i el cànon és de 150 euros l’any.

Els horts estan gestionats directament per l’Ajuntament de Lleida, que s’encarrega del seu manteniment i organitza activitats puntuals de formació i trobades entre els hortolans. Els horts familiars municipals de Rufea han tingut una gran acceptació entre la ciutadania des que es van iniciar l’any 2011.

Les persones físiques interessades en sol·licitar un hort municipal cal que estiguin empadronades a Lleida i només es pot presentar una sol·licitud per unitat familiar. Les entitats i associacions que demanin un hort caldrà que desenvolupin les seves activitats al municipi de Lleida. En funció del seu projecte i del nombre de persones implicades, es podrà atorgar un hort de majors dimensions.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, citat als jutjats com a investigat per l’1-O

Notícia següent

L’autòdrom del Terramar, escenari de competició per unes hores

Notícies relacionades