Dimecres, 19 de juny de 2024
És notícia

Sixena sol·licita al Suprem la detenció de Lluís Puig perquè respongui sobre el litigi de l’art

Avatar photo

L'advocat Jorge Español considera que el "pla ocult" de Catalunya és independitzar-se i desobeir les ordres judicials

L’Ajuntament de Vilanova de Sixena ha sol·licitat a la Sala Penal del Tribunal Suprem (TS) que emeti una ordre europea de detenció i entrega contra el conseller destituït Lluís Puig perquè respongui judicialment sobre el litigi de l’art. Ho ha anunciat aquest divendres l’advocat d’aquest municipi d’Osca, Jorge Español, que ha justificat aquesta petició per la denúncia presentada per aquest ajuntament, el mes passat també al Suprem, contra Puig i també contra el conseller cessat Santi Vila per un presumpte delicte de desobediència. En aquesta, Vilanova de Sixena denunciava Puig i Vila per haver ignorat les resolucions judicials provisionals per al lliurament a l’Aragó de les 44 obres d’art en litigi que segueixen al Museu de Lleida. Puig es troba a Brussel·les juntament amb el president destituït, Carles Puigdemont, i altres membres del Govern destituït. Per Español, l’estratègia de Puig forma part d’un “pla ocult” per independitzar Catalunya d’Espanya i no haver d’obeir les ordres de la jutgessa d’Osca ni de cap altre tribunal estatal.
La denúncia per desobediència es va presentar el 25 de setembre de 2017 contra els dos consellers (a Vila també se’l denunciava per prevaricació) perquè encara no han lliurat les 44 peces d’art del monestir de Sixena que estan dipositades al Museu de Lleida i que són objecte de l’execució provisional de la sentència del jutjat de primera instància número 1 d’Osca. La Sala del Suprem va demanar a la fiscalia que avalués tant la seva competència com el contingut de la denúncia com a pas previ a l’admissió de la mateixa i la fiscalia, amb data 10 d’octubre de 2017 es va pronunciar favorablement a la denúncia.

El ministeri públic, a més, concloïa que el Suprem sí que és competent per jutjar els consellers, tot i que siguin aforats, perquè, argumentava, hi ha dues comunitats autònomes implicades en els fets. Sabuda la opinió de la fiscalia, falta encara que el Tribunal Suprem es pronunciï finalment sobre l’admissió de la denúncia i sobre la seva competència. Ara, el TS també s’haurà de pronunciar sobre la sol·licitud de Vilanova de Sixena perquè emeti una ordre europea de detenció contra Puig.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Camí de la Font d’en Bonet s’arranja per millorar la prevenció d’incendis

Notícia següent

El PP surt del govern del Consell Comarcal del Baix Camp

Notícies relacionades