fbpx

Simulacre d’incendi en un vaixell de pesca al port de Torredembarra

Avatar photo

Protecció Civil de la Generalitat i el port de Torredembarra han organitzat un exercici en col·laboració amb la Confraria de pescadors de Torredembarra, on s’ha simulat un incendi en un vaixell de pesca amb tres ferits

Ahir al matí es va simular al port de Torredembarra l’incendi d’una embarcació de pesca, dintre de la dàrsena del port esportiu. L’incendi simulat va provocar tres ferits, dos ferits per inhalació de fum a coberta i un a l’interior de l’embarcació amb cremades.

L’exercici va ser organitzat per Protecció Civil de la Generalitat amb el port de Torredembarra en col·laboració amb la Confraria de pescadors de Torredembarra.

Amb aquest simulacre s’ha posat a prova el Pla d’autoprotecció del port de Torredembarra. L’exercici també ha servit per comprovar la comunicació i la coordinació entre els mitjans actuants.

Un cop detectat l’incident, el Mariner del torn de Port de Torredembarra va donar l’avís al Cap d’emergència del port. El Mariner del torn va trucar al telèfon d’emergències 112 i el Cap d’emergències al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat. El port de Torredembarra va activar el Pla d’autoprotecció i va dirigir al lloc de l’incident els equips propis d’emergències i l’equip de primers auxilis fins a l’arribada dels mitjans externs.

Els Bombers de la Generalitat van desplaçar 4 dotacions que van realitzar les tasques d’extinció de l’incendi de l’embarcació, van atendre i rescatar les persones ferides i van coordinar l’emergència per controlar la contaminació i minimitzar-ne el risc.

Per atendre l’emergència, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) es va desplaçar al lloc de l’incident 2 unitats, una ambulància de Suport Vital Bàsic (SVB) integrada per dos Tècnics en Emergències Sanitàries (TES) i un vehicle d’Intervenció Ràpida (VIR) amb un metge i un TES. Un cop feta la recepció del malalt, se’l va avaluar i estabilitzar per a procedir al trasllat a l’hospital de destí més adient segons la seva patologia.

La Policia Local es va coordinar dins del grup d’ordre amb els Mossos d’Esquadra per controlar els accessos al port.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, va fer seguiment del simulacre i un tècnic de Protecció Civil de la Generalitat a Tarragona hi va estar present com a observador.

Al seu torn, l’embarcació S30 del Servei Marítim de la Guàrdia Civil amb un patró i dos mariners va realitzar les tasques de seguretat marítima a la sortida del port.

Aquest simulacre va comptar amb la participació de diferents grups d’intervenció i institucions com Protecció Civil de la Generalitat, els Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Policia Local de Torredembarra, Protecció Civil de l’Ajuntament de Torredembarra, Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Servei Marítim de la Guàrdia Civil, Port de Torredembarra i la Confraria de pescadors de Torredembarra.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Prop de 5.000 persones clamen per la llibertat de Sànchez i Cuixart a Tarragona

Notícia següent

L’Hospital Verge de la Cinta també s’uneix a la parada

Notícies relacionades