Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Se signa el 1r conveni de Catalunya de l’FP Dual en Promoció d’igualtat de gènere

Avatar photo

El conveni és el primer d’aquestes característiques que se signa a Catalunya per impulsar aquesta modalitat de formació en l’especialitat de Promoció d’igualtat de gènere

El regidor de Recursos Humans, Daniel Rubio, i el director de l’Institut Gaudí de Reus, Jordi Garcia, han signat aquest dilluns 27 de març el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Reus i la Generalitat de Catalunya, per desenvolupar el cicle formatiu de grau superior de Promoció d’igualtat de gènere en règim d’alternança i amb formació dual. El conveni és el primer d’aquestes característiques que se signa a Catalunya per impulsar aquesta modalitat de formació en l’especialitat de Promoció d’igualtat de gènere.

L’alternança entre formació i treball en els ensenyaments de formació professionals inicial permet als alumnes compaginar la formació acadèmica amb una feina de qualitat, relacionada amb l’especialitat. Aquest alumnat disposa d’un contracte laboral o beca amb contraprestació econòmica.

Daniel Rubio, regidor de Recursos Humans, afirma que “l’Ajuntament de Reus utilitza tots els recursos al seu abast, ja sigui amb iniciatives pròpies o en col·laboració, per tal de dinamitzar la formació i l’ocupació de la ciutadania, i facilitar així les seves oportunitats per accedir al mercat laboral”.

A l’acte de signatura del conveni de col·laboració també hi han assistit la regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà; i la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores. Els alumnes que treballin a l’Ajuntament de Reus a en virtut d’aquest conveni ho faran a la la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, que gestiona les polítiques municipals d’Igualtat de gènere.

El conveni fixa els compromisos de l’Ajuntament i l’institut per impartir el cicle formatiu en règim de formació en alternança i amb formació dual. Així, entre altres, l’Ajuntament es compromet a acollir estades d’alumnes per a la seva formació, i a retribuir-lo, mitjançant un contracte laboral o una beca. Igualment, es compromet a col·laborar amb els professors de l’institut en el seguiment dels alumnes durant l’estada i en la valoració dels aprenentatges assolits; i a facilitar als responsables dels alumnes a l’Ajuntament el seguiment de la formació bàsica impartida per l’institut, per poder garantir un seguiment correcte.

Al seu torn, l’insitut es compromet, entre altres, a organitzar la formació en règim d’alternança i amb formació dual; a impartir la formació bàsica als tutors de l’alumne de l’Ajuntament; a establir conjuntament amb l’Ajuntament el mètode de seguiment dels alumnes al llarg de l’estada i les accions correctores necessàries del procés d’aprenentatge per afavorir-ne el rendiment acadèmic; i a establir i consensuar amb l’Ajuntament el mètode per valorar els aprenentatges assolits en l’estada a l’empresa.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Es registra una baixada de sol·licituds d’atenció social

Notícia següent

Es convoca el 2n Concurs Instagram per a la Setmana Santa vendrellenca

Notícies relacionades