Diumenge, 26 de maig de 2024
És notícia

Rosa Maria Perelló inaugura la plaça ‘1 d’Octubre’ a Sant Martí de Maldà

Avatar photo

La Diputació ha aportat 25.000 euros per adequar l’espai, ubicat a tocar de l’Ajuntament, al solar que ocupava una casa que va ser enderrocada

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha presidit aquest matí l’acte d’inauguració de la nova plaça 1 d’Octubre del municipi de Sant Martí de Maldà. Perelló ha estat acompanyada per l’alcalde del municipi de Sant Martí de Riucorb, Jaume Pallàs, i pel diputat Francesc Sabanés.

Perelló ha arribat a l’Ajuntament de Sant Martí de Maldà, on ha estat rebuda per l’alcalde i la resta del consistori, i on ha signat al Llibre d’Honor en un acte celebrat al Saló de Plens. Des d’allí s’han traslladat a peu fins a la plaça 1 ’Octubre, ubicada al davant de l’Ajuntament, on han procedit a descobrir la placa. Posteriorment s’han traslladat a peu al Local Social Foment, on s’ha servit un aperitiu popular.

La plaça 1 d’Octubre s’ha ubicat al solar que ocupava una antiga casa que va adquirir l’Ajuntament i que es va enderrocar degut a l’estat de deteriorament en què es trobava. Cal precisar que, tot i que se li ha donat el nom d’1 d’Octubre, l’espai s’ha volgut dedicar a la dona pagesa, i de fet el pintor lleidatà Oriol

Arumí ha realitzat un mural sobre aquest tema. Rosa Maria Perelló s’ha congratulat per aquest doble vessant que ofereix el nou espai, d’una banda com a homenatge als fets de l’1 d’octubre i de l’altre, com a reconeixement a la dona pagesa, que acostuma a tenir “poca visibilitat”, ha dit. La Diputació de Lleida ha aportat 25.000 euros per a la construcció d’aquesta nova plaça.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Orfeó Reusenc al Palau de la Música

Notícia següent

Els ecologistes denuncien la regressió física que pateix el Delta de l’Ebre

Notícies relacionades