fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

Reus posa en marxa el nou portal de dades obertes pioner en l’estàndard internacional

Avatar photo

Aquest és el primer portal dissenyat seguint el protocol de la City Protocol Society

L’Ajuntament de Reus posa en marxa Reus Open Data, el nou portal de dades obertes que s’estrena amb la publicació de 12 conjunts de dades o datasets, en formats oberts i reutilitzables. Aquest és el primer portal dissenyat seguint el protocol de la City Protocol Society, un estàndard internacional que propicia que les dades s’organitzin en un estàndard que tothom pugui conèixer i compartir.

L’objectiu del Reus Open Data és fomentar l’ús i la reutilització de la informació que té l’administració, donar màxima transparència a la gestió dels serveis públics i assolir un grau superior de maduresa de la transparència i el bon govern. Al mateix temps, es pretèn que la informació generada pel sector públic municipal, a través de la seva reutilització, sigui útil a persones i empreses en els seus àmbits d’actuació i contribueixi al creixement i la creació de llocs de treball.

El primer portal amb CPS
Reus Open Data és el primer portal que es dissenya i es publica seguint el protocol de la City Protocol Society. El CPS permet que les dades s’organitzin amb un estàndard que tothom pugui conèixer i compartir. El fet de treballar amb la mateixa categories de dades, permet comparar-les, desenvolupar solucions que serveixin a més institucions o organismes i facilita que es pugui relacionar el coneixement.

Què és la CPS?
La City Protocol Society és una organització sense ànim de lucre formada per una comunitat de confiança de les ciutats o de qualsevol organisme regional relacionades amb un govern de la ciutat, les organitzacions comercials, institucions acadèmiques o d’investigació, i les organitzacions sense ànim de lucre que aprofita els coneixements i experiència en ciutats de tot el món per accelerar la transformació de la ciutat, oferint oportunitats d’orientació i la investigació i desenvolupament en col·laboració (R + d) per a les ciutats.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mor un veí de Barcelona de 54 anys en caure pel pic Inferns, a Sallent de Gallego

Notícia següent

L’Agència Catalana de Turisme certifica Roquetes com a destinació de Turisme Familiar

Notícies relacionades