fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

Reus plantarà 100 arbres nous aquesta tardor

Avatar photo

Aquesta actuació s'inclou en un lot amb tres projectes més, per un import total de gairebé 95.000 euros

Reus enceta diverses actuacions de jardineria amb quatre lots a diferents zones de la ciutat. La principal actuació és la plantació de 100 nous arbres, tot i que es farà a la tardor, quan hi ha millors condicions climatològiques. També es realitzaran altres actuacions com l’enjardinament de voreres, la remodelació de zones verdes, i una primera fase de l’enjardinament del Parc Juroca. El paquet d’actuacions s’ha adjudicat per un import total de gairebé 95.000 euros, que es reparteix en diferents partides entre els pressupostos de 2017 i el de 2018.

“Fa més de 6 anys que no plantem arbres a la ciutat”, ha explicat el regidor de Via Pública, Hipòlit Monseny, però, definitivament, enguany l’Ajuntament de Reus inicia tot un lot de quatre actuacions, entre les quals destaca la plantació de 100 arbres, a diversos punts de la ciutat. Aquesta acció s’ha adjudicat per un import de 35.116 euros, i haurà d’estar finalitzada en un termini màxim de 2 mesos des del seu inici, a la tardor. Monseny ha explicat que davant de situacions perilloses amb arbres, com el possible despreniment de branques, el podriment o les plagues, al llarg dels anys aquests s’ha hagut de sacrificar, “però, esperant sempre tornar-lo a replantar”. “Primer, sempre són les persones; això ho tenim claríssim”, ha dit el regidor, per això s’ha prioritzat, de vegades, la retirada d’arbres que podien posar en perill la seguretat dels vianants. Tot i això, “una ciutat sense arbres és una ciutat freda, morta”, ha assegurat Monseny. Per això, amb la plantació de 100 nous arbres s’intenta donar “compliment a tenir una ciutat verda, qualitativa i que tingui un pulmó important pels seus ciutadans”.

De moment, es realitzarà només una primera fase de plantació de nou arbrat, amb 100 nous arbres. Però, el regidor de Via Pública ha detallat que aquesta actuació es completarà amb una segona fase, durant la qual es plantaran 100 arbres més. La segona fase, però, no està prevista dins de l’import dels gairebé 95.000 euros.

Altres actuacions

“Dins d’aquest conjunt d’actuacions, reforcem tres zones que han estat degradades”, ha manifestat Monseny. Una d’aquestes és la vorera est de l’encreuament entre l’avinguda de Tarragona i el carrer d’Argentina, on es farà l’enjardinament de la zona -adjudicat per un import de 28.327,51 euros-. Aquesta actuació es fa en el marc del projecte d’enjardinament de les entrades de la ciutat “amb les màximes condicions per donar una bona benvinguda a tots els ciutadans que arriben de fora de la vila” i perquè els ciutadans de la vila “se sentin més còmodes”, en paraules del regidor. Una altra actuació és la remodelació i millora de la zona verda entre la plaça de la Sagrada Família i el carrer de Girona -adjudicat per un import de 22.153,31 euros-. Finalment, l’última acció emmarcada en aquest projecte és l’enjardinament i remodelació del Parc Juroca Fase I -adjudicat per un import de 8.638,88-.

Aquest últim projecte, juntament amb la plantació dels 100 arbres, es realitzaran a la tardor, mentre que els altres dos s’executaran aviat.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, visita Tarragona

Notícia següent

Una ruta ciclista dona a conèixer sis masos amb interès històric i patrimonial

Notícies relacionades