Diumenge, 26 de maig de 2024
És notícia

Repunt en les vendes de mones a les comarques tarragonines

Avatar photo

Entre les figures de xocolata repeteixen les de personatges infantils de moda: els gossos de la Patrulla Canina, els Trolls o Darth Vader entre els preferits

El Gremi de Pastissers Artesans de les comarques tarragonines confia que hi haurà enguany un repunt de les vendes de mones, sobretot de les figures de xocolata, i que se superaran les 50.000 mones venudes l’any passat. El vicepresident del gremi, Josep Gonzàlez, ha alertat de la competència deslleial de les figures “d’hipotètica xocolata” o “succedanis de xocolata amb greixos vegetals”, que venen les grans superfícies comercials i que ha estat la causa, els últims anys, de la caiguda de les vendes a les pastisseries.

Però el sector de les comarques de Tarragona confia plenament en la remuntada aquesta Pasqua ja que aquesta és també la tendència que es nota des de fa un temps durant els caps de setmana i dies festius. “Creiem que és una desviació. La gent ha deixat de gastar en productes de marca blanca i quan es posa alguna cosa a la panxeta vol que sigui cosa bona”, ha defensat Gonzàlez.

Les mones preferides enguany tornen a ser les de crema pastissera i fruites però també remunten les tradicionals de brioix amb ou a la zona del Camp de Tarragona. Entre les figures de xocolata repeteixen les de personatges infantils de moda: els gossos de la Patrulla Canina, els Trolls o els personatges de La Guerra de les Galàxies, amb Darth Vader entre els preferits. Algunes pastisseries fins i tot s’han animat a recuperar les figures fetes amb esferes i ous de xocolata o les figures planes fetes amb plantilla, un petit homenatge als antics pastissers que ha tingut una gran acollida entre la clientela i estan funcionant molt bé. També repeteixen les mones de les quatre colles castelleres de Tarragona i altres colles, com les d’Esparraguera o Granollers, ja han demanat a la pastisseria Conde de Tarragona, que en té la patent, que els en facin una de pròpia. Els preus, de mitjana, estaran entre els 30 o els 35 euros per quilo de mona.

El vicepresident del gremi de Pastisser Artesans tarragonins ha demanat més regulació dels professionals que regenten pastisseries i forns per frenar una davallada en qualitat, que resulta dels productes que ofereixen algunes cadenes de forneria on es ven tot tipus de productes “a preus rebentats”. “Cal que es faci alguna cosa perquè el professional s’hagi d’identificar com a tal. Un munta una pastisseria i diu que és pastisser”, ha lamentat Gonzàlez. “S’ha de fer entre el client, que ha de mirar bé allò que compra, i els polítics, que han de mirar de posar normes de qualitat”, ha afegit.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Jornada esportiva a Roda de Berà aquesta Setmana Santa

Notícia següent

La pastisseria Muixí de Balaguer sorprén amb una mona del Chicote a mida real

Notícies relacionades