Dimecres, 17 d'abril de 2024
És notícia

Rècord Guinness a Mollerussa per arreplegar 500 vestits de paper en un mateix espai

La certificació oficial arribarà en un parell de mesos

Pla sencer d’un dels vestits de paper exposat al Teatre l’Amistat de Mollerussa per l’exhibició que atorga el rècord Guiness al municipi. El 7 d’octubre de 2018. (Horitzontal)
338 vestits i 162 vestits de nina, tots ells de paper, permetran a la capital del Pla d’Urgell, Mollerussa, l’entrada al llibre Guiness dels rècords. Per aconseguir-ho, se’ls va demanar que exposessin en un mateix espai 300 vestits, una xifra que han superat omplint no només l’escenari i la platea el teatre de l’Amistat, sinó tots els passadissos i l’entrada de l’edifici. Segons la coordinadora d’aquesta fita rècord, Carme Polo, ho han aconseguit i suposa “un reconeixement” pels creadors del certamen dels vestits de paper i de totes les modistes que hi participen any rere any. La propera desfilada de vestits de paper es farà el 15 de desembre, data en què esperen haver rebut la certificació Guiness.
“Ens vam proposar amb l’Ajuntament i el Museu que els vestits de paper tinguessin més projecció internacional i vam creure que el rècord Guiness podria ser interessant”. Així va començar tota aquesta fita tal i com explica la coordinadora i periodista, Carme Polo, que ha explicat que “s’ho van proposar” i ho “han aconseguit”. Polo detalla que des del World Record Guiness els van demanar que per aconseguir-ho havien d’exposar 300 vestits en un mateix espai. “Al teatre l’Amistat hi hem posat 338 vestits de paper i 162 vestits de nina”. El teatre no només té plena platea i l’escenari sinó que també omple passadissos i l’entrada de l’edifici.
Polo ha explicat que per aconseguir el rècord han sumat els noranta vestits de l’exposició permanent del Museu més la resta de vestits del fons del mateix museu. ” Són vestits de gran qualitat perquè són els guanyadors de cada any”. ”

“Ara hem fet una afirmació comptant cada vestit i hem d’enviar tota la informació i documentació i la fitxa de cadascun dels vestits” als membres del World Record Guiness perquè “en un parell de mesos” ens enviaran la certificació oficial, diu Polo.

La coordinadora diu que la mostra aplega vestits dels últims 25 anys perquè “els vestits dels anys 70 i 80 no es poden exhibir perquè el pas dels anys ha fet malbé el paper”. Polo afirma que el paper és una matèria “delicada” i “efímera” i per això també lluiten per ser “Patrimoni Immaterial de la Unesco”. Polo també ha remarcat que “no es pot comptabilitzar el paper ni les milers o potser milions d’hores que les modistes han passat confeccionat els vestits”.

Una de les veïnes i modista de Mollerussa, Roser Cardona, ha explicat que ha participat en diferents desfilades i que el record Guiness suposa “una il·lusió i un reconeixement per les modistes i pel poble”. Cardona també afegeix que tot contribueix a que el certament “tiri endavant”. Un certamen, per cert, que aporta cada any dissenys de modistes de tot el territori, en les diferents categories de vestits de paper.

Aquest diumenge finalitza aquesta exposició que atorga el rècord Guiness a Mollerussa i ara caldrà esperar l’arribada de la certificació oficial. Segons Carme Polo “encara no saben com ho celebraran” però la propera desfilada ja té data, enguany serà el 15 de desembre.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Torra i Sánchez es tornaran a veure les cares al funeral de Montserrat Caballé

Notícia següent

Un home francès és condemnat a presó per atracament i agressió a Girona

Notícies relacionades