Dimecres, 24 d'abril de 2024
És notícia

Reclamen la creació del centre d’interpretació 1707 a l’edifici del Roser

Avatar photo

Els republicans recorden que Ros que s'hi va comprometre fa anys i defensen que aquest espai públic estigui integrat al parador de turisme

El grup municipal d’ERC-Avancem a l’Ajuntament de Lleida ha presentat a la Comissió informativa de les polítiques de drets i serveis a les persones del mes d’octubre una Proposta de Resolució (PR) en què exigeix a l’equip de govern socialista la creació del Centre d’Interpretació del 1707 a l’edifici del Roser. Els republicans també reclamen la integració d’aquest espai públic en l’oferta global del Parador de Turisme del Roser, el qual “ha de servir no solament per explicar la historia de l’edifici sinó també com era aquella Lleida dins d’una Catalunya amb institucions i cultura pròpies”. La regidora d’ERC-Avancem, Núria Marín, ha recordat que la creació d’aquest centre d’interpretació “és un dels compromisos que Ros té pendent d’acomplir amb el republicans i amb la ciutadania de Lleida”. “Aquest centre d’interpretació ha de servir per preservar la memòria de l’esdeveniment més cruel de la història de la nostra ciutat, quan més de set-cents lleidatans van ser assassinats per defensar, amb la seva vida, la ciutat de Lleida de la invasió de Felip V”, ha assenyalat Marín.
Segons la regidora republicana, s’hauria també d’equipar aquest centre amb les més noves tecnologies per recrear la Lleida del 1707. “Si treballéssim amb els departaments pertinents de la Generalitat, podríem impulsar des de l’Ajuntament de Lleida una ruta turística que s’estendria per tot Catalunya, on s’explicaria la caiguda de Catalunya a mans dels Borbons a través de diferents centres d’interpretació ubicats en edificis emblemàtics que van ser escenari, fins a l’any 1714, d’alguns dels episodis més significatius d’aquella època negra per al país”, ha apuntat Marín.

Segons la regidora, a causa del valor “simbòlic i emotiu” que molts lleidatans atribueixen al Roser, i pel qual el conjunt de partits polítics, entitats cíviques, culturals, esportives hi acudeixen cada 11 de setembre, “és imprescindible que Ros compleixi amb el compromís del govern de la Paeria, que data del 2007, de preservar un espai dins el Parador per a la interpretació històrica dels fets històrics succeïts en l’edifici i l’entorn el 1707”, ha reclamat Núria Marín.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detingut un veí de Lleida per ferir a la cara amb una navalla un home 

Notícia següent

Zoido fa una “ultima crida” a Puigdemont perquè faci “marxa enrere”

Notícies relacionades