Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Quinze denúncies per intentar capturar irregularment pop roquer al delta de l’Ebre

Avatar photo

Els Mossos efectuen 23 inspeccions en el marc d'un dispositiu de vigilància i control de les arts de pesca a la zona del "puntero del Galatxo"

Els Mossos d’Esquadra han instruït quinze denúncies administratives per irregularitats en les arts professionals de captura del pop roquer al delta de l’Ebre. Agents de la Unitat Regional de Medi Ambient, amb el suport de la Unitat Aquàtica, van efectuar un dispositiu de vigilància i control a la zona del “puntero del Galatxo”. Durant el dispositiu es van practicar 23 inspeccions. Els quinze casos denunciats són, majoritàriament, incompliments de les disposicions reglamentàries relatives a la identificació o la senyalització de les arts de pesca, d’acord amb la Llei 2/2010 de pesca i acció marítimes. Les denúncies seran trameses al Departament d’Agricultura, que té les competències per instruir els procediments, i podrien acabar amb multes entre els 301 i els 60.000 euros en funció de la gravetat dels fets. Segons els Mossos, una de les persones denunciades ja ho havia estat anteriorment el passat mes de juliol per infraccions greus relacionades amb la captura, transport i emmagatzematge de pop roquer.
Segons els Mossos, es tracta de fets que no són aïllats, atès que aquest mateix juliol es van denunciar dos mariscadors professionals més per altres infraccions relacionades amb la captura d’aquesta espècie. El comunicat policial insta a respectar els períodes de veda de les espècies comercials perquè permeten la seva recuperació i augmentar la seva població.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Es disparen les sol·licituds d’ajudes a l’habitatge tramitades a l’Oficina d’Habitatge del Montsià

Notícia següent

Disputa a Salou per la moció de Ciutadans

Notícies relacionades