fbpx

Presentació institucional de l’exposició «600 Anys del poble gitano a Catalunya» a la biblioteca Pere Anguera

Avatar photo

Difusió i el coneixement del poble gitano i la seva cultura

La biblioteca Pere Anguera acull aquest dimecres 25 d’octubre, a les 17:00h, la presentació institucional de l’exposició «600 Anys del poble gitano a Catalunya», programada per Reus, Capital de la Cultura Catalana, en el marc de la programació de la Capital de la Cultura als Barris. Un acte en el que hi participaran Montserrat Vilella, regidora de Benestar Social; Ramon Vilchez, responsable del Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social del Departament de treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya; Antoni Gabarri, president de l’Associació Gitana Catalana del barri Sant Josep de Reus, mediador de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC) i membre de la Taula del Poble Gitano de Reus, i Montse Grau, comissària de Reus, Capital de la Cultura.

Aquesta activitat és una proposta que sorgeix de la regidoria de Benestar Social amb la col·laboració de la Taula del poble gitano de Reus, i que compta amb el suport de la Regidoria de Cultura. L’objectiu de l’exposició, propietat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, és promoure la història i la cultura gitana, com a part de la cultura catalana i difondre els seus valors i la seva contribució a la cultura de Catalunya. La mostra consisteix en un conjunt de suports de mida gran amb textos explicatius, com per exemple la contribució del poble gitano a Catalunya a l’època democràtica, acompanyats de fotografies il·lustratives, algunes en blanc i negre i d’altres en color.

Aquesta activitat forma part del conjunt d’accions i línies de treball recollides al Pla integral del poble gitano 2017-2020, impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, des de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària. Una de les finalitats d’aquest Pla és la difusió i el coneixement del poble gitano i la seva cultura, com a punt bàsic del reconeixement institucional vers aquest poble. En aquest sentit, el Parlament de Catalunya l’any 2001 reconeix la identitat del poble gitano i el valor de la seva cultura com a salvaguarda de la realitat històrica d’aquest poble i insta el Govern a contribuir a difondre el reconeixement de la cultura gitana i del valor d’aquesta per a la societat catalana.

L’exposició «600 Anys del poble gitano a Catalunya» reflecteix el moment històric que ha viscut i està vivint aquest col·lectiu des de fa més de sis segles i és una forma de reconèixer les aportacions que el poble gitano ha fet a Catalunya al llarg de la història.

L’exposició es pot visitar fins a final de mes durant l’horari d’obertura d’aquest equipament: dilluns, dimecres i divendres de 16 h a 20 h, dimarts de 10 h a 20 h, dijous de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h i dissabtes de 10 h a 14 h, excepte dissabtes després de divendres festiu que es tanca.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tortosa reclama aturar la suspensió de l’Autonomia en un ple marcat per l’absència del PSC

Notícia següent

Últims dies per a presentar-se al concurs fotogràfic en memòria d’Albert Iturria

Notícies relacionades