Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

Presentació del llibre infogràfic de Gabriel Ferrater el dia que hauria complert 99 anys

Avatar photo

Demà dijous dia 20 de maig de 2021 és el 99 aniversari del naixement a Reus del poeta Gabriel Ferrater, un any més que el seu contemporani i amic Xavier Amorós, que va ser, sobretot, company del seu germà Joan Ferraté, (de tota la família, només el Gabriel va normalitzar l’ortografia del seu cognom).

Una persona que va viure molt intensament, amb una gran curiositat per totes les àrees del coneixement i amb una gran intel·ligència per poder-ne fer progressar unes quantes. Descrit amb desconcert i jutjat amb duresa en el seu moment, a la vegada que admirat i recordat amb molta tendresa pels qui van tenir el privilegi de ser-hi més a prop, atrapa tothom que s’hi aproxima a través dels seus versos.

És per donar-lo a conèixer entre els seus convilatans que les Biblioteques Municipals de Reus, juntament amb l’Associació Gosar Poder, han preparat un programa d’activitats que han titulat “Pròleg Gabriel Ferrater” a les vigílies del centenari del seu naixement. Segons explica Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, “l’objectiu és que el territori que el va veure néixer i créixer ens empoderem de la seva figura i la seva obra, i així viure el seu homenatge en primera persona”.

Els actes de maig del “Pròleg Gabriel Ferrater” són dos a l’entorn de la data del seu naixement: el primer és la presentació d’un llibre infogràfic per facilitar aquesta aproximació genèrica a la seva vida i obra que té lloc demà dijous 20 de maig a la Biblioteca Central Xavier Amorós a les 7 de la tarda i el segon una ruta per alguns dels escenaris de Reus que parlen d’ell i la seva familia, preparada per l’Associació Gosar Poder i que es farà dissabte 22 de maig a 2/4 de 12 del matí.

Gabriel Ferrater: llibre infogràfic és un projecte de la Brida, Cultura d’espais que han fet posible les Biblioteques Municipals i l’Institut Municipal Reus Cultura amb el suport de la Diputació de Tarragona. Es tracta d’un llibre de petit format, de disseny acurat i atractiu, amb moltes fotografies i infografies que actuen com a flashos per a comprendre els principals trets de la seva vida i facilitar una primera aproximació a la seva obra, amb l’objectiu de fer obrir la curiositat i el desig de conèixer qui va ser i què ha representat per a la literatura catalana Gabriel Ferrater, dirigit a un ampli ventall de públic.

En l’acte de presentació intervindran el Regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens i Anna Figueras, antropòloga, museòloga i sòcia de La Brida, Cultura d’espais i es tancarà amb l’actuació de Joan Artigas, cantautor de Sant Cugat que ha musicat diversos poemes de Gabriel Ferrater. Cal inscriure’s al correu [email protected].

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Casa Comuna acull dues sessions de Comú de Sant Julià de Lòria molt especials

Notícia següent

El Suprem rebaixa la pena a dos lladres que van assaltar i segrestar una veïna de Girona

Notícies relacionades