Categories: Uncategorized @ca

Polèmica a Reus per sonar els Segadors a una escola

Continuen arribant conseqüències a la decisió del Govern de l’estat d’aplicar l’article 155 de la Constitució Espanyola a la Generalitat de Catalunya. La falta d’especificació sobre si hi va haver Declaració Unilateral d’Independència el passat 10 d’octubre segueix despertant reaccions en els diferents àmbits de la societat, on s’hi va sumar l’escola La Vitxeta, de Reus.

El motiu, la rebuda dels alumnes el dilluns, 23 d’octubre, amb l’himne dels Segadors sonant per megafonia. La benvinguda no va deixar a ningú indiferent, pel que la directora del centre educatiu, Assumpta Ripoll, es va veure obligada a publicar una carta on justificava la raó per la qual es va prendre aquesta decisió.

L’impacte mediàtic de la mateixa, a la que ha tingut accés La Ciutat, ha provocat reaccions en alguns mitjans de comunicació, com és el cas del diari El Mundo, on titulen que la cançó va sonar, segons la mateixa publicació que va emetre el col·legi, per “denunciar als atacs contra el procés”.

En entrevista amb La Ciutat, la directora de la Vitxeta ha volgut aclarir que la resposta general dels pares de família sobre la decisió de posar l’himne de Catalunya va ser “ben rebuda”, per la “documentació i explicació amb la que es va justificar”. Tot i així, Assumpta Ripoll comprèn que hi hagi qui ho “miri a la seva conveniència i que en faci un ús que no s’hauria de fer”.

Explica que des de 2011, La Vitxeta rep cada matí als seus alumnes amb diferents cançons, com poden ser la del Cant dels Ocells o Imagine durant el Dia de la No Violència i la Pau o la de la Castanyada per rebre la tardor. Per això, i remetent-se a la carta, justifica que l’himne va sonar “en defensa de la democràcia, la llibertat i per denunciar els atacs que pateix el procés sobiranista.

Nega adoctrinament

La directora de La Vitxeta descarta que els Segadors sonessin amb motiu de desnivellar la balança a favor del procés, doncs la funció de l’escola és la de “donar sentit a la història i no la d’adoctrinar-la”. De la mateixa manera, indica que es busca que els alumnes “puguin comprendre el món en el que vivim”, per poder conèixer els esdeveniments que succeeixen.

Finalment, va recordar que ens trobem en un “país democràtic i amb llibertat d’expressió”, pel que no descarta que, segons les situacions que puguin aparèixer en les properes jornades, es pugui realitzar un acte més en defensa de la mateixa llibertat d’expressió.

Carles X. Andreu Pardo

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Una mare intenta vendre la filla de 16 anys per 50.000 euros

La Guàrdia Civil ha evitat la ''venda'' d'una menor de 16 anys per part de…

2 hores fa

La Diputació obre la convocatòria d’ajuts per als Centres Especials de Treball

La Diputació de Tarragona posa en marxa, un cop més, els ajuts per a Centres Especials…

2 hores fa

Albiach demana el vot als qui han aconseguit feina i contracte estable gràcies a la reforma laboral

La candidata de Comuns Sumar a presidenta de la Generalitat, Jéssica Albiach, ha demanat el…

3 hores fa

L’Escola Bressol Municipal d’Alcarràs, l’única del Baix Segre amb cuiner propi

L’Escola Bressol Municipal d’Alcarràs (EMBA) és l’única de l’àrea geogràfica del Baix Segre que disposa…

3 hores fa

Un nou robatori de cable provoca retards a diverses línies de Rodalies

Les línies R2 i R11 han patit afectacions des de l'inici del servei i fins…

3 hores fa

Concòrdia aprova per unanimitat el pressupost del partit per aquest 2024

Concòrdia ha celebrat una assemblea, aquest dimarts al vespre, amb dos únics punts a l’ordre…

3 hores fa

Esta web utiliza cookies.