fbpx

Polèmica a Reus per sonar els Segadors a una escola

Avatar photo

La rebuda dels alumnes de La Vitxeta amb l'himne de Catalunya ha provocat la reacció d'una minoria de pares, que no han acceptat la justificació que la seva directora ha publicat mitjançant una carta

Continuen arribant conseqüències a la decisió del Govern de l’estat d’aplicar l’article 155 de la Constitució Espanyola a la Generalitat de Catalunya. La falta d’especificació sobre si hi va haver Declaració Unilateral d’Independència el passat 10 d’octubre segueix despertant reaccions en els diferents àmbits de la societat, on s’hi va sumar l’escola La Vitxeta, de Reus.

El motiu, la rebuda dels alumnes el dilluns, 23 d’octubre, amb l’himne dels Segadors sonant per megafonia. La benvinguda no va deixar a ningú indiferent, pel que la directora del centre educatiu, Assumpta Ripoll, es va veure obligada a publicar una carta on justificava la raó per la qual es va prendre aquesta decisió.

L’impacte mediàtic de la mateixa, a la que ha tingut accés La Ciutat, ha provocat reaccions en alguns mitjans de comunicació, com és el cas del diari El Mundo, on titulen que la cançó va sonar, segons la mateixa publicació que va emetre el col·legi, per “denunciar als atacs contra el procés”.

En entrevista amb La Ciutat, la directora de la Vitxeta ha volgut aclarir que la resposta general dels pares de família sobre la decisió de posar l’himne de Catalunya va ser “ben rebuda”, per la “documentació i explicació amb la que es va justificar”. Tot i així, Assumpta Ripoll comprèn que hi hagi qui ho “miri a la seva conveniència i que en faci un ús que no s’hauria de fer”.

Explica que des de 2011, La Vitxeta rep cada matí als seus alumnes amb diferents cançons, com poden ser la del Cant dels Ocells o Imagine durant el Dia de la No Violència i la Pau o la de la Castanyada per rebre la tardor. Per això, i remetent-se a la carta, justifica que l’himne va sonar “en defensa de la democràcia, la llibertat i per denunciar els atacs que pateix el procés sobiranista.

Nega adoctrinament

La directora de La Vitxeta descarta que els Segadors sonessin amb motiu de desnivellar la balança a favor del procés, doncs la funció de l’escola és la de “donar sentit a la història i no la d’adoctrinar-la”. De la mateixa manera, indica que es busca que els alumnes “puguin comprendre el món en el que vivim”, per poder conèixer els esdeveniments que succeeixen.

Finalment, va recordar que ens trobem en un “país democràtic i amb llibertat d’expressió”, pel que no descarta que, segons les situacions que puguin aparèixer en les properes jornades, es pugui realitzar un acte més en defensa de la mateixa llibertat d’expressió.

Carles X. Andreu Pardo

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detingut un veí de Salomó que tenia deu requeriments judicials pendents

Notícia següent

UP, JARC i la FCAC exigeixen al govern espanyol el desbloqueig de partides d’Agricultura “essencials” per al sector

Notícies relacionades