Dissabte, 25 de maig de 2024
És notícia

Una plataforma de veïns de la Jonquera exercirà com a acusació particular

Avatar photo

L’organització que denuncia inseguretat es constituirà legalment i també mantindran les concentracions de protesta i portaran el cas al Síndic de Greuges

La plataforma de veïns que denuncien inseguretat a la Jonquera es constituirà legalment amb l’objectiu de personar-se com a acusació particular en judicis per fets delictius que es produeixin al municipi. L’entitat comptarà amb l’ajut d’un advocat de la població que els oferirà assessorament gratuït. Els veïns, a més, mantindran les concentracions de protesta cada quinze dies o cada tres setmanes i portaran el cas al Síndic de Greuges de Catalunya. Un dels seus portaveus, Fitu Guillen, ha explicat que dijous s’iniciaran els tràmits per conformar-se jurídicament i que també estan treballant en una reunió amb els quatre cossos policials que hi ha al municipi. De moment, ja s’han recollit més de 700 signatures de suport a la causa.

Aquest passat dilluns, 30 d’octubre, més d’un centenar de veïns i comerciants del municipi es van reunir per abordar les noves accions a emprendre per denunciar la inseguretat que viuen. Un exemple són els onze robatoris que s’han produït durant les últimes dues setmanes. L’onada de delinqüència ha portat al veïnat a concentrar-se més d’una vegada, com ja va passar 18 d’octubre, quan unes 150 persones es van reunir davant l’Ajuntament en senyal de protesta. Un dels seus portaveus, Fitu Guillen, ha explicat que una de les mesures acordades és constituir-se legalment per tal de poder exercir com a acusació particular en judicis per fets delictius. La decisió ha estat presa després que un advocat del municipi s’hagi ofert a col·laborar amb l’associació de manera altruista.

La voluntat és poder fer  pressió i aconseguir demanar mesures cautelars als reincidents. De fet, l’alcaldessa, Sònia Martínez, ja va manifestar el dia de la protesta que l’Ajuntament estudiaria personar-se sota el paraigües d’aquesta figura jurídica en aquells casos en què els delinqüents acumulin més de 20 delictes. Guillen, per la seva banda, considera que la situació no millora. “Ahir una de les afectades va explicar que se li havien endut uns 20.000 euros”, insisteix. Per denunciar-ho, han acordat continuar amb les mobilitzacions. La idea és repetir-les cada quinze dies o cada tres setmanes.

Reunió amb els cossos policials

Una altra de les línies de treball és tenir una reunió conjunta amb els quatre cossos de seguretat que hi ha al municipi (Mossos, Policia Local, policia espanyola i Guàrdia Civil). A més, la plataforma es planteja portar el cas fins al Síndic de Greuges de Catalunya. De moment, compten amb unes 700 signatures que avalen la seva denúncia i la intenció és entregar-les a l’Ajuntament.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mollerussa rebaixarà l’IBI i congelarà la resta de taxes municipals de cara al 2018

Notícia següent

Els Mossos reconstrueixen la mort d’un atracador per trets d’un agent a Lleida

Notícies relacionades