Dissabte, 13 d'abril de 2024
És notícia

El pacto de Adriana guanya el Premi Ciutat de Reus del festival Memorimage 2017

Avatar photo

La pel·lícula xilena que lliga els secrets més foscos d’una família amb els d’un país ha estat l’escollida pel jurat format per Jom Pàmies, Jordi Segú i Laia Solanellas

La dotzena edició de Memorimage, Festival Internacional de Cinema de Reus ha lliurat aquest dissabte 11 de novembre els Premis Memorimage 2017 durant la gala de cloenda realitzada al Teatre Bartrina. El pacto de Adriana de Lissette Orozco ha guanyat el Premi Ciutat de Reus 2017. La pel·lícula xilena que lliga els secrets més foscos d’una família amb els d’un país ha estat l’escollida pel jurat format per Jom Pàmies, Jordi Segú i Laia Solanellas.

Espies en l’arena, Premi del Públic
Per altra banda, el Premi del Públic, patrocinat amb 300€ per Rabassa Arts Gràfiques, ha estat en aquesta edició per a Espies en l’arena. Objectiu: Espanya dels directors Pablo Azorín Williams i Marta Hierro. Aquesta producció balear ens descobreix com el 1943 un grup d’exiliats republicans espanyols al servei de l’Exèrcit dels Estats Units entra clandestinament a Espanya, una història fins ara desconeguda.

Premi Cinema Rescat per a Baix a Mar
El Premi Cinema·Rescat, que valora el treball de documentació que hi ha darrera de les pel·lícules, ha estat per Baix a Mar. Els estius a Torredembarra dels anys 20 als anys 40 del segle XX de la directora Maria Roig i amb treball de documentació de Pedro Nogales, Núria Canyelles i Maria Roig. El jurat del premi, configurat pels membres de l’associació Cinema·Rescat Jan Baca, Raül Contel i Encarnació Soler, ha vol gut ressaltar la importància de la pel·lícula perquè “evidencia que la possibilitat que ens brinda el cinema de guardar la memòria visual col·lectiva, passa primer per salvaguardar la nostra pròpia i més propera”.

Premi MemoriJove per a Fràgils
Finalment, la pel·lícula Fràgils d’Oriol Gispert, Amanda Sans i Lluís Jené ha estat la preferida dels alumnes d’institut assistents guanyant així el Premi MemoriJove. La pel·lícula retrata la història de quatre nenes de quatre continents durant el seu naixement i el seu primer any de vida. Deu anys després, l’equip de la pel·lícula les va tornar a tro bar per conèixer la situació actual de les seves famílies i els seus països.

En l’any de la capitalitat de la cultura, a la cerimònia de cloenda, el Memorimage ha volgut posar de relleu el valor del patrimoni audiovisual amb la selecció de 4 peces d’arxiu. La primera, Joies del CIMIR: esdeveniments de l’any 1931, és una peça recuperada a través del Centre de la Imatge Mas Iglesias i gràcies a la donació desinteressada del reusenc Jordi Vall Ciré que recull interessants moments a la Barcelona de 1931. També s’han projectat dos curts sobre la Barcelona de principis de segle La Perle de la méditerrannée: Barcelone Barcelone, principale ville de la Catalogne, i finalment l’estrena mundial Praga, 21 de agosto que descobreix les úniques imatges filmades en color de la invasió soviètica de Txecoslovàquia que el 1968 que va acabar amb el règim aperturista de Dubeck i va provocar la primera fissura en el Taló d’Acer. Les va filmar amb la seva càmera Bolex l’industrial català Josep Maria Garcia-Planas Vilarrúbia, que es trobava casualment a Praga per negocis.

Daniel Jariod, director artístic del festival, ha volgut destacar, en declaracions prèvies a la cloenda: “Tot i que les circumstàncies en què el festival s’ha de desenvolupat enguany han estat excepcionals, degut al context social, el públic ha respost meravellosament. Hem superat els 2.000 espectadors i els col·loquis han estat molt enriquidors. L’activa participació dels cineastes ha completat una edició que ha estat molt especial per tots nosaltres”.

El Memorimage Online, amb una selecció de pel·lícules del Festival, seguirà fins el 8 de desembre a la plataforma Filmin, on els espectadors d’arreu de l’estat podran seguir gaudint del Festival.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els Bombers treballen en l’incendi d’una cooperativa a Santa Bàrbara

Notícia següent

Canyelles actua preventivament contra la processionària del pi

Notícies relacionades