Diumenge, 21 d'abril de 2024
És notícia

Nova aportació de sorra a la platja de Roda de Berà

El municipi vol construir dos espigons sota de l'ermita per consolidar la platja i posar fi a les contínues reposicions d'emergència

Imatge d’una de les platges de Roda de Berà.
El municipi de Roda de Berà (Tarragonès) continua la seva lluita contra l’erosió de la platja. El Servei de Costes de l’Estat ha hagut de fer-hi una nova aportació de sorra. S’hi han abocat fins a 6.000 metres cúbics, a més de recol·locar l’escullera que va soterrada. Aquesta actuació per regenerar la platja es ve fent de forma continuada des de fa anys. L’alcalde Pere Virgili recorda com als anys noranta ja s’hi va dipositar una gran quantitat d’arena, amb vaixells provinents del Garraf. Per estalviar-se aquestes obres d’emergència anuals -amb el seu corresponent cost-, el municipi vol una solució definitiva i que es construeixin dos espigons just sota l’ermita de Berà per consolidar aquest tram de costa, molt freqüentat per turistes. És un projecte de major envergadura, pressupostat en 1,5 milions d’euros, que es manté sobre la taula, pendent d’execució, sense encara partida econòmica.
“Està pendent de decidir execució i pressupost; de moment garantim la continuïtat d’aquestes obres absolutament necessàries, si bé cal una alternativa per estabilitzar-ho més a llarg termini”, ha dit el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, que aquest dilluns al matí ha visitat les obres, acompanyat del cap del servei provincial de Costes, Antoni Espanya.

El Ministeri per a la Transició Ecològica, mitjançant la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el mar, ha invertit 550.000 euros a la costa tarragonina per pal·liar els efectes dels temporals del setembre passat i lluitar contra l’erosió de les platges. Els treballs, gestionats des del Servei de Costes, afecten tres municipis: Roda de Berà, Sant Jaume d’Enveja i Alcanar.

A Roda de Berà s’han invertit 110.000 euros. Els treballs han consistit en l’aportació de 6.000 metres cúbics de sorra de platja als llocs erosionats, a més de la recol·locació d’escullera i el condicionament de la platja davant del passeig. Els treballs van iniciar-se la primera setmana de novembre i finalitzaran aquests propers dies de desembre, segons fonts del Ministeri.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Torna la recollida de joguines solidàries noves al Col·legi de Graduats Socials de Tarragona

Notícia següent

Arrenquen les festes de Nadal i Reis a Vila-seca, la Pineda i la Plana

Notícies relacionades