fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

Nous carrils bici a Barcelona

Avatar photo

Amb aquests nous trams la ciutat disposarà de 141 quilòmetres d'itineraris ciclistes

Barcelona disposarà aquest mes d’abril de cinc nous carrils bici, que sumen un total de 3,6 nous quilòmetres. Els nous carrils estan en els carrers Ramon Turró, Selva de Mar, Sant Adrià, Ciutat d’Asunción i Cartagena. Segons ha informat l’Ajuntament, les actuacions milloren la connexió global de la xarxa, relligant itineraris mar-muntanya i Llobregat-Besòs i resolent discontinuïtats. Amb aquests nous trams la ciutat disposarà d’un total de 141 quilòmetres de carril bici, 25 més que a principi de mandat, amb l’objectiu d’arribar als 308 quilòmetres.

Des del principi de mandat la xifra de kms de carrils bici a Barcelona ha augmentat en un 21%, passant de 116 a 141 kms, seguint els objectius del Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2013-2018 de potenciar els desplaçaments a peu, en bici i en transport públic i fomentar l’ús de la bicicleta.

Aquest mes d’abril finalitzen les obres a cinc carrils bici de la ciutat. Les actuacions s’han fet als carrer Ramon Turró (Rambla Poblenou-Selva de Mar); Selva de Mar (Pere IV-Gran Via de les Corts Catalanes); Sant Adrià (entre c/Ferran Junoy i c/Ciutat d’Asunción); Ciutat d’Asunción (entre c/Sao Paulo i c/Sant Adrià); i Cartagena (entre c/Consell de Cent i trav. de Gràcia).

En el cas del carril bici del carrer Cartagena s’ha dut a terme una prova pilot que ha suposat la incorporació d’un disseny inèdit en els seus encreuaments amb els carrils del carrer Provença i Consell de Cent. En aquestes interseccions s’han habilitat espais d’espera amb la finalitat que les maniobres de gir dels ciclistes siguin més segures i confortables.

A banda, se segueix treballant en l’execució de sis trams més de carril bici que es troben en un avançat estat d’obres, amb la previsió de finalitzar entre els mesos de maig, juny i juliol d’enguany. Aquests trams sumaran 7,6 km més, 7 dels quals estan situats dins del terme municipal de Barcelona. Són la connexió av.Diagonal amb Campus Besòs; av. Gregorio Marañon (av. Diagonal-Arístides Maillol); av. Diagonal-Parc de Cervantes; camí ciclable connexió passeig de la Zona Franca amb carrer A; passeig Pujades i camí ciclable Barcelona-Esplugues de Llobregat.

Futures connexions

Paral·lelament, l’Ajuntament de Barcelona està tramitant els contractes per executar un total de 62,5 km de carrils bici a la ciutat que es començaran a construir al llarg de l’any, seguint les línies projectades en el marc de l’estratègia de la bicicleta i que suposaran sumar 30 noves actuacions de carril bici.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detinguda una dona per matar-ne una altra d’una ganivetada a Barcelona

Notícia següent

800 nens i nenes gaudeixen d’una jornada educativa en família al Segrià

Notícies relacionades