fbpx

Noms de carrers de Gràcia en blanc per conscienciar sobre l’Alzheimer

Avatar photo

Cada quatre segons es diagnostica un nou cas d'aquesta malaltia al món

Les plaques dels noms d’alguns carrers del barri de Gràcia de Barcelona han aparegut aquest dimarts al matí en blanc. Es tracta d’una iniciativa de la Fundació Bancària ‘la Caixa’ i de la Fundació Pasqual Maragall que té com a objectiu conscienciar sobre la malaltia de l’Alzheimer. Segons els responsables de l’acció, la desorientació i l’oblit de noms comuns són alguns dels primers símptomes que afecten les persones que la pateixen. Per això, les dues entitats, en col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, han volgut posar a prova els vianants del barri barceloní deixant en blanc el nom d’alguns dels carrers.
Àngel Font, director corporatiu de recerca i estratègia de la Fundació Bancària ‘la Caixa’; Jordi Camí, director de la Fundació Pasqual Maragall, i Àngels Tomás, consellera de salut del districte de Gràcia de l’Ajuntament de Barcelona, han presentat avui la iniciativa ‘Carrers en blanc’.

Les plaques de cinc carrers del districte de Gràcia (Francisco Giner, Gran de Gràcia, Goya, Mozart i travessera de Gràcia), a més de la placa de la plaça de la Vila, romandran tapades durant tres dies, per tal que els vianants es puguin posar a la pell d’una persona que comença a patir símptomes d’Alzheimer.

Cada 4 segons es diagnostica un nou cas d’Alzheimer al món, una xifra que a Espanya es tradueix en 800.000 persones afectades, segons els responsables de l’acció. També indiquen que si no es troba un tractament efectiu per a la malaltia, amb l’augment de l’esperança de vida la xifra de casos es podria multiplicar per tres el 2050, i arribar a dimensions d’epidèmia.

Un estudi recent de la Fundació Pasqual Maragall, pioner al món pel nombre de persones sanes amb risc genètic d’Alzheimer que hi han participat, apunta que són aquestes les que tenen més probabilitats de presentar una malaltia vascular cerebral. A més, des de les dues fundacions s’apunta que un de cada tres casos d’Alzheimer es podria evitar si se seguissin pautes de vida saludable.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Vega: “Ros també ha entrat en campanya”

Notícia següent

Troben a María Molina, la menor desapareguda a Tarragona

Notícies relacionades