Durant aquests 10 anys el Museu de Lleida ha participat des del 2008 en jornades destacades com el Dia internacional dels Museus i la Nit dels Museus amb activitats com presentacions de les joies dels joies lleidatans, espectacles temàtics o desfilades de moda i nits gastronòmiques. El 28 de desembre de l’any passat el Govern va declarar el Museu de Lleida com a museu d’interès nacional. Al 2012 el Museu de Lleida es va incorporar a la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya.
A banda de l’exposició permanent el Museu de Lleida ha acollit 37 exposicions temporals. Entre aquestes hi ha la de pintures al fresc de Jaume Minguell i Josep Minguell (2009); ‘Leandre Cristòfol al Museu de Lleida’ (2009); ‘Els Guinovart del Museu de Lleida’ (2009); ‘Albéniz, un modernista universal’ (2010); ‘Seu Vella: La col·lecció de tapissos’ (2010); ‘De Picasso a Barceló. Col·lecció Majoral’ (2010); ‘Fragments d’un passat. El retaule gòtic de l’església de Sant Joan de Lleida’ (2012); ‘La vil·la romana del Romeral i la Turris de Cal Montblanc d’Albesa (2013); ‘Catalunya i la Guerra de Successió’ en el marc dels actes del Tricentenari, al 2013; ‘Apòstols del rock’ (2015); ‘La fortalesa dels Vilars d’Arbeca’ (2016); ‘Granados, de París a Goya’ (2017), i ‘Vestir la moda. Modes de vestir a les terres de Lleida dels segles XVIII al XX’ (2017).
Adquisicions destacades
El Museu de Lleida també ha adquirit diverses peces durant aquests deu anys. Al 2007 es va comprar un Sant Antoni Abat al Metropolitan que ara es pot veure a l’exposició permanent. Al 2012 la Mare de Déu de les Avellanes que no es va presentar públicament a l’exposició permanent al juny de 2014. Aquell mateix any, la família Surroca-Llorente va donar una important col·lecció de 4.000 objectes de la cultura Tehuelche. Al 2016 l’Arqueta de Bellpuig de les Avellanes que va estar exposada fins al gener de 2016. Aquest any, el museu ha adquirit al Departament de Cultura una col·lecció de ceràmica lleidatana del segle XVII i cinc taules gòtiques procedents de l’antiga església de Sant Joan de Lleida així com un Calvari de Tragó de Noguera que estaven en dipòsit al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).
Un capítol curiós de les adquisicions va tenir lloc al 2008 quan la Diputació de Lleida va comprar a través d’una subhasta una taula gòtica del segle XV obra de Pere Garcia de Benavarri, un dels principals pintors del gòtic a les terres de Lleida i a la Franja de Ponent. La va comprar per cedir-la al Museu de Lleida, on ja hi ha obres del mateix autor però uns anys més tard, al 2014 la taula es va vendre per força al govern d’Aragó, que no es va presentar a la subhasta perquè no se’n va assabentar però quan va saber que la taula estava al Museu de Lleida la van reclamar en el marc del litigi per l’art de la Franja justificant que aquell retaule formava part de castell de Benavarri, a la Baixa Ribagorça.
El comú d'Ordino organitzarà una fira sobre el vermut per dinamitzar els pobles de la part alta de la parròquia.…
Sant Jordi torna, aquest any amb la previsió de vendre més de set milions de roses. La diada, que cau…
Una persona ha resultat ferida greu per arma blanca en el transcurs d'una baralla que ha tingut lloc aquest Dilluns…
La diada de Sant Jordi és una de les que més aboquen la ciutadania al carrer encara que sigui una…
La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha activat aquest dimarts al migdia l'escenari 1 d'emergència de la presa de Rialb dins…
Autors i autors locals de Viladecans, com David Encarnación, Noelia Toré, i Ester Corrales, han presentat els seus llibres entre…
Esta web utiliza cookies.