Dimecres, 12 de juny de 2024
És notícia

Mollerussa acollirà una competició eqüestre internacional

Es desenvoluparà a les instal·lacions de l'INS Mollerussa i es complementarà amb espectacles eqüestres, maquinària i gastronomia oberts al públic general

Les instal·lacions de l’INS Mollerussa acolliran del 4 al 6 de maig una competició eqüestre internacional que en el que pretén ser un nou certamen firal per la ciutat batejat com a EquiMollerussa. L’objectiu és posicionar la ciutat com a referent català en l’àmbit de l’equitació i de l’hípica mitjançant un concurs morfològic de cavalls que reunirà una setantena de criadors procedents de Catalunya, Espanya, França, Suïssa i Guatemala. El certamen es presenta com una proposta d’oci familiar ja que es podrà visitar de forma gratuïta i comptarà amb una oferta complementària que inclourà competicions de salt, espectacles eqüestres, part gastronòmica, exposicions de maquinària i activitats formatives. L’esdeveniment aplegarà més de 200 cavalls que participaran en les grans disciplines i també servirà per fer les portes obertes del centre educatiu.
L’alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha presentat aquest dimarts al matí aquest nou certamen a les mateixes instal·lacions de l’Institut acompanyat del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, el director del centre, Antoni Reig, el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, i un representant del col·lectiu de ramaders i col·laborador de l’organització, Jordi Pifarré.

Solsona ha explicat que de del mateix centre es va demanar a Fira de Mollerussa la possibilitat d’organitzar aquest esdeveniment que es confia que sigui ”molt potent” de cara als propers anys. Precisament el d’acollir i organitzar esdeveniments impulsats per altres agents externs és un dels objectius que s’ha marcat Fira de Mollerussa que pretén oferir els seus serveis logístics i organitzatius per impulsar altres certàmens que no figuren al calendari firal. L’alcalde ha apuntat la possibilitat que EquiMollerussa, lligat al món ramader, obri la porta a noves iniciatives vinculades amb aquest sector, alhora que ha valorat que ”si es creu convenient s’incorporarà al calendari firal de la ciutat”.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha emmarcat la iniciativa en un ”projecte per fer possible que Mollerussa sigui referent en l’àmbit de l’equitació al país”. En aquest sentit, ha destacat una aposta ”clara i compromesa” de la institució que ha col·laborat també en l’organització i la materialització de la infraestructura necessària per portar a terme el concurs morfològic de cavalls. Els equipaments que s’estan acabant d’ultimar tindran caràcter permanent per a ús en la formació que s’instrueix al centre que coincidint amb EquiMollerussa posarà en servei la nova pista de doma.

Reñé ha anunciat a més que l’actuació en l’àmbit hospital veterinari de la Diputació amb dos centres programats – el del campus d’Agrònoms i el de Torrelameu – es completarà amb un tercer que es concretarà a Mollerussa i que estarà encarat a equí i vacú, bàsicament.

Poldo Segarra ha explicat que el nou certamen serà d’entrada gratuïta i que els visitants podran gaudir a més a més d’una part gastronòmica a més d’exposicions i demostracions de maquinària així com veure la part dels concursos a les diferents pistes i fins i tot accedir a la zona de boxes dels cavalls.

De la seva part, Jordi Pifarré ha especificat que l’esdeveniment comptarà amb la participació de 70 ramaders en el concurs morfològic-funcional, el qual consta de dues vessants: una morfològica, on els exemplars seran examinats per la seva fidelitat racial, la seva morfologia i els seus moviments al pas, al trot i al galop, i la part funcional, amb el cavall muntat per un genet, on es valorarà la funcionalitat que té cada exemplar. A cada secció hi recorreran cavalls des de l’any fins als 7 anys o més, diferenciats per gènere.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

9 anys de presó per intentar llençar una dona des d’un cinquè pis a Reus

Notícia següent

L’Arquebisbat de Tarragona exhuma restes òssies per resoldre l’enigma sobre Arnau de Torroja

Notícies relacionades