Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Modernitzen el passeig marítim de Cambrils

Avatar photo

Les actuacions a realitzar al passeig marítim, la zona nàutica de ribera i els accessos a la zona de pesca s’executen amb criteris de funcionalitat, accessibilitat i sostenibilitat, amb un cost de 451.000 euros i un termini d’execució de quatre mesos

L’empresa pública Ports de la Generalitat ha començat les obres de renovació del passeig marítim, la zona nàutica de ribera i els accessos a la zona de pesca al port de Cambrils. L’objectiu és modernitzar el passeig, dotar-lo de nous serveis i donar continuïtat a la façana marítima des de l’entrada del Club Nàutic fins a la dàrsena pesquera, potenciant la sostenibilitat i la integració del port i la ciutat, amb la millora dels espais per als ciutadans i els usuaris del port.El projecte té un cost de 451.000 euros i un termini d’execució de quatre mesos. Les obres s’agrupen en tres gran zones d’actuació: el passeig marítim, la zona nàutica de ribera i els accessos i el moll de pesca.

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha valorat la importància d’aquest passeig: “El passeig marítim de Cambrils és un dels referents en matèria d’integració port-ciutat del nostre país”. Gómez Comes ha afegit que amb l’actualització dels espais i la inversió de l’Administració portuària “el passeig continuarà sent el gran balcó al port i al mar per als cambrilencs i els visitants, però més modern”. El gerent de Ports ha afegit que el projecte s’inclou en la línia estratègica de l’empresa “per impulsar noves façanes marítimes amb nous espais d´ús ciutadà i activitats que dinamitzin el turisme i l’economia local i comarcal”.

Passeig marítim
Les obres del passeig marítim de Cambrils en general consistiran en la reparació del paviment, la reposició de la vegetació i la renovació del mobiliari urbà. També se substituiran les bandes reductores de velocitat i es repararà el paviment del carril bici. Així mateix, es duran a terme les actuacions següents:

Plaça del Pins. La plaça dels Pins s’urbanitzarà amb paviment nou, es reposarà la vegetació i es col·locarà un nou banc en el límit entre la plaça i el passeig. També es construirà una rampa al costat oest i, dos graons al costat est per salvar el desnivell i millorar l’accessibilitat dels vianants. L’actuació ha de transformar l’espai urbanitzat amb una nova balconada al port. Es mantenen els pins actuals característics de la zona, es reforça l’ús ciutadà i l’espai s’adequa a persones amb mobilitat reduïda.

Passeig de les Palmeres. En aquest passeig es canviaran el paviment, la vorada l’enllumenat i el mobiliari urbà. A més, es crearà un parterre enjardinat discontinu per respectar els passos de vianants i la parada de l’autobús.

Panell informatiu. El passeig marítim disposarà d’un panell digital informatiu per donar difusió a les activitats del port, el municipi i temes d’interès general. La pantalla serà de doble cara, tindrà 200 centímetres d’amplada per 100 centímetres d’alçada i funcionarà amb tecnologia LED.

Pas de vianants smart. Al pas de vianants situat al davant de les escales Reials s’instal·la sobre l’asfalt un sistema intel·ligent de plaques lumíniques amb tecnologia LED, que funciona a través de sensors. El nou pas de vianants smart quan detecta la presència d’un usuari s’il·lumina, alhora que activa un senyal d’avís vertical al costat de la vorera. Així mateix, el carril bici es dotarà d’un sensor d’infrarojos per evitar que s’activi el pas de vianants quan passi una bicicleta.

Escales Reials. Es millora el paviment i la senyalització de l’esgraonat de les escales Reials. Es col·locarà una barana d’acer inoxidable i el passamà disposarà d’il·luminació LED. L’actuació donarà més valor afegit a un espai tant emblemàtic del port Cambrils.

Zona nàutica de ribera
Zona d’espera per als usuaris de nàutica. A la plataforma interior del passeig marítim, zona propera a les escales Reials, es crearà una zona d’espera amb una pèrgola per als usuaris de xàrters nàutics i vaixells turístics locals.

Plataforma inferior del passeig. La plataforma inferior del passeig s’adequarà per diferenciar la circulació de vehicles del vial per a vianants, amb la col·locació de paviments diferents i nova senyalització horitzontal. El vial de circulació de vehicles serà de doble sentit, tindrà sis metres d’amplada i quedarà al costat del passeig marítim. Així mateix, el vial de vianants quedarà al costat del mar.

Millora pantalans. Els pantalans de fusta on amarren les embarcacions de nàutica popular i els xàrters nàutics es repintaran. A més, les torretes de serveis de subministrament d’aigua i llum se substituiran. Per altra banda al moll on amarren els vaixells turístics locals es milloraran les torretes de subministrament de serveis i les defenses.

Zona de pesca
Accessos automatitzats. L’actuació comprèn la instal·lació de noves portes automatitzades a l’entrada de la dàrsena pesquera. Aquestes portes podran ser operades des de terminals smartphone.

Millora paviment. El paviment de la zona de la llotja es renovarà. Un cop renovat el terra, es millorarà la senyalització horitzontal. Es pintaran les places d’aparcament i les línies de separació dels carrils de circulació. A més, a la zona d’accés a la llotja s’unificarà la senyalització vertical.

Passeig de l’espatller. Al passeig de vianants que hi ha sobre l’espatller a la dàrsena pesquera es reordenarà l’accés i es construirà una rampa adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Activitats culturals del Port de Tarragona per al cap de setmana

Notícia següent

Torredembarra és un dels 3 únics municipis catalans triats per participar en el projecte MITOMED+

Notícies relacionades