fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

Millo declara la lluita de l’Estat contra la violència de gènere

Avatar photo

"Volem anar més lluny i acabar en qualsevol forma de violència contra les dones", dictamina el subdelegat del govern, Enric Millo

La lluita per acabar la pràctica de l’ablació dels genitals femenins és el tema central de l’exposició “Erradiquem la mutilació genital femenina”. Un conjunt de 35 il·lustracions són exhibides a l’entrada de la subdelegació del govern a Tarragona per denunciar aquesta pràctica, a les quals estan exposades més de 17.000 joves i nenes a l’Estat espanyol.

Aquesta activitat cultural se celebra dins del marc de la celebració del dia Internacional de Tolerància Zero amb la mutilació genital femenina, el 6 de febrer. La cap de la Unitat de violència envers la dona, Maria Josefa Clavero, exposa que -segons un estudi de la Fundació Wassu de la Universitat Autònoma de Barcelona- Catalunya és una de les comunitats autònomes on hi ha més risc d’ablació femenina, amb un 23%. A més, Clavero, denuncia que aquesta pràctica realitzada a casa, sense cap supervisió mèdica provocant,  que la salut de les joves estigui amb perill.

Aquesta lluita no només compta amb l’exposició i tallers per apropar a la societat aquest problema contra els drets humans, sinó que el subdelegat del govern a Catalunya, Enric Millo, explica que s’han portat a terme mesures legislatives per lluitar i protegir aquesta pràctica que vulnera els drets de la dona i dels infants. També, Millo assegura que es vol anar més lluny i acabar en qualsevol forma de violència contra les dones.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Ordenen l’ingrés immediat a presó de Millet i Montull

Notícia següent

Èxit d’assistència al Sopar de Germanor de la Festa Major de La Pobla

Notícies relacionades