Dimecres, 29 de maig de 2024
És notícia

Lleida surt al carrer per reivindicar la fi del masclisme

Avatar photo

Unes 7.000 persones van sortir ahir pels carrers de Lleida en el dia de la dona treballadora per exigir la igualtat real entre dones i homes, la fi de la violència de gènere i lluitar pels drets de les dones. Les dues manifestacions van recórrer rambla d’Aragó, avinguda Catalunya i avinguda Blondel i han finalitzat a plaça Sant Joan, la primera, i a davant del palau de la Paeria, la segona.

La primera manifestació, que va començar a les 18.00 hores i que estava convocada per Marea Lila (amb el suport dels sindicats), va comptar amb unes 4.000 persones segons l’organització i 1.500 segons la Guàrdia Urbana. La segona manifestació, que ha començat a les 18.30 hores i que estava convocada per la Coordinadora del 8M, ha comptat amb 3.000 persones segons l’organització i 1.000 persones segons la Guàrdia Urbana.

La marxa de Marea Lila estava encapçalada amb una pancarta que duia el lema “Juntes i diverses per una vida digna”. En canvi, a la de la Coordinadora 8M es van veure dues pancartes, una que reclamava “fins que valgui la pena viure combatem juntes el patriarcat construïm present feminista” i una altra amb el lema “ens volem vives i lliures”.

En les dues manifestacions es van mostrar pancartes i es van fer proclames feministes. En la segona, es van fer proclames contra el bisbat “per masclista i patriarcal” i també, en el seu pas per la seu d’Esquerra Republicana a Lleida es van cridar proclames que deien “si Esquerra reprimeix, nosaltres responem” fent referència als incidents que hi va haver al matí quan la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra van bloquejar l’accés a la plaça on s’estava celebrant l’acte institucional.

Us deixem amb algunes fotos de les dues manifestacions:

Manifestació convocada per Marea Lila pel 8M. ROGER BLAZQUEZ.
Manifestació convocada per Marea Lila pel 8M. ROGER BLAZQUEZ.
Manifestació convocada per Marea Lila pel 8M. ROGER BLAZQUEZ.
Manifestació convocada per LA Coordinadora del 8M a Lleida. ROGER BLAZQUEZ.
Manifestació convocada per LA Coordinadora del 8M a Lleida. ROGER BLAZQUEZ.
Total
0
Shares
Notícia anterior

Tarragona es tenyeix de lila pel 8-M

Notícia següent

Àlex Méndez i Eva Ribalta, triomfadors en la Cursa dels Templers

Notícies relacionades