fbpx
Dissabte, 2 de març de 2024
És notícia

Lleida ofereix visites guiades a la Subdelegació del Govern pel 40è aniversari de la Constitució

Avatar photo

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín: “Volem visualitzar la institució per deixar de ser l’administració silenciosa i desconeguda que és en molts aspectes”

La Subdelegació del Govern a Lleida ha obert aquest dijous les portes de la institució a la ciutadania en la segona de les tres visites guiades organitzades per donar a conèixer aquesta institució. L’objectiu és explicar la història de l’edifici i les seves característiques i particularitats arquitectòniques i visualitzar la gestió que porten a terme els empleats públics de l’Administració General de l’Estat.

Les visites guiades s’han programat dimecres, dijous i divendres coincidint amb la commemoració del 40è aniversari de la Constitució espanyola i dins de l’ampli ventall d’actes commemoratius que es celebren arreu del país. La visita guiada d’aquest dijous al matí ha comptat amb la participació d’una setantena de persones que han respost a la invitació feta per la Subdelegació a diferents entitats, col·lectius i associacions del teixit social de la ciutat. També hi han participat a la visita la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, i el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín.

En aquestes dues visites guiades, més d’un centenar de persones hauran visitat la Subdelegació del Govern. Demà, divendres dia 7, hi haurà una tercera visita a les 17.00h.

El subdelegat del Govern ha valorat molt positivament la resposta de la ciutadania en aquesta iniciativa de la Subdelegació Oberta i ha assegurat  que “volem decididament obrir aquesta institució als ciutadans, donar-la a conèixer i visualitzar tot allò que fan els empleats públics per deixar de ser l’administració silenciosa i desconeguda que és en molts aspectes”. En relació a la commemoració avui del 40è aniversari de la Constitució, José Crespín ha assenyalat que “la millor manera de celebrar la Constitució és apropant les institucions al ciutadà”.

La visita ha començat a l’exterior de l’edifici amb una explicació sobre els principals elements arquitectònics que defineixen l’edifici, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) des de 2001 i representatiu de  l’estil “monumentalisme academicista”, propi dels anys 40 i 50.

Un cop a dins, el grup ha recorregut el vestíbul i l’escala principal on s’exposen set quadres de grans dimensions de la pintora lleidatana Mercè Humedas, que el passat dia 21 de novembre va inaugurar el ventall d’activitats organitzades per la Subdelegació del Govern per obrir la institució a la societat.

Les explicacions han continuat amb la descripció dels vitralls situats davant l’escala principal i la visita al Saló del Tron, escenari d’actes oficials, celebració de jornades, conferències i rodes de premsa. Després, els participants han pogut conèixer el despatx del subdelegat del Govern i han acabat el recorregut visitant algunes de les estances de l’habitatge assignat al subdelegat, actualment en desús.

Pessebres i diorames nadalencs

L’exposició de Mercè Humedas, que romandrà a la Subdelegació fins aquest proper dia 10 de desembre, donarà pas a una exposició de pessebres i diorames nadalencs cedits per l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes.

Dins d’aquest ventall d’activitats organitzades fins a finals d’any, la Subdelegació del Govern ha volgut també incloure accions de caire solidari com ara una recollida d’aliments que es lliurarà al Banc d’Aliments de Lleida i una recollida de joguines dreçada a Creu Roja Joventut de Lleida.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Associació Alba estrena una app per impulsar el voluntariat a Tàrrega

Notícia següent

Un veí de Banyoles, arrestat després d’arribar a comissaria amb un ganivet, una navalla i un punxó

Notícies relacionades