Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

Llàgrimes i aplaudiments al primer dia del nou Mercat Central

Avatar photo

Els paradistes preparaven fins a l'últim detall les seves parades per conquerir als clients

Els veïns i les veïnes de Tarragona envolten el Mercat Central de Tarragona durant les primeres hores del matí, abans de la inauguració. Inquiets per veure i gaudir el que estaven esperant des de fa 10 anys.

L’ambient s’encenia amb la música i els crits que uns desvergonyits comediants provocaven per donar la benvinguda a un dels moments més esperats de la ciutat. Els actors i actrius imitaven als personatges que protagonitzaven el dia a dia del Mercat Central de fa cent anys. 

Es respira un flaire de nervis acumulats per la feina feta a contrarelloatge de tots els paradistes, obrers, consellers, entre altres. L’acte oficial s’enceta quan la cinta es trenca per l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, envoltat d’alguns membres del consistori com la regidora de comerç i presidenta de ESPIMSA, Elvira Ferrando i la presidenta de l’Associació de Vendedors del Mercat Centra, Maria Virgili. Alhora sona el Cor Blanc de fons provocant que alguns assistens vessesin unes llàgrimes. 

El discurs d’inauguració està ple d’agraïments a totes les persones que, de forma directa o indirecta, han participat o han fet costat a l’obra pública “més important” de la ciutat. ” És un moment històric i emocionant per a Tarragona. Un edifici meravellós de fa 100 anys però molt preparat per a l’actualitat i el consumidor del s.XXI. És un espai gastrocultral, on es podrà venir per gaudir i tenir experiències, a més a més, de comprar. No puc negar que ha estat un període molt llarg però crec que realment val la pena.”, així valorava la situació Elvira Ferrando. Per una altra banda, Josep Fèlix Ballesteros reiterava la importància econòmica que tindrà el nou cicle del Mercat: “Serà el motor de Tarragona, un element dinamitzador. És l’obra pública, és gran de Tarragona i esperem molt de la construcció”.

La presidenta de l’Associació de Vendedors, Maria Virgili, era la peça clau. Ella representava l’emoció que es vivia al moment, entre llàgrimes i nervis desitjava que el Mercat dures 100 anys més. Com la definit l’alcalde de Tarragona: “És la imatge representativa del dia d’avui.”

Els paradistes tenen moltes expectatives a l’hora de complir les condicions horàries que s’han pactat amb l’Ajuntament. Al larg de l’acte no hi cabia ni un cap d’agulla més, la gent volia veure d’aprop tot el que passava.

La Pescaderia Rita explica el que sent en el seu primer dia al Mercat Central: “Avui sabrem com serà l’adaptació dels nous horaris que ens ha proposat l’Ajuntament perquè encara no ho hem provat.”, i afegeix, “Crec que hi haurà una bona rebuda per part dels clients.”

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

fourteen + 15 =

Notícia anterior

La polèmica pel cobriment de l’escut franquista de l’antic edifici de la Capitania d’Infanteria de Gardeny continua

Notícia següent

Desactiven dues bombes de la Guerra Civil a tocar del castell d’Ascó

Notícies relacionades